Reperul
Eveniment

Incident grav la Tecuci

UPDATE:

Un muncitor a murit și un altul a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgență din Galați după ce s-au intoxicat cu un gaz încă necunoscut, asta după ce au pătruns într-un sistem de canalizare unde aveau lucrări de mentenanță.

Accidentul de muncă este cercetat acum de Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați, dar și de poliție și Parchetul Tecuci într-un dosar penal de omor din culpă.

Incidentul a fost semnalat de un al treilea muncitor al echipei de muncitori angajați ai societății locale de apă și canalizare. La fața locului au ajuns echipaje de la pompieri, ambulanță și SMURD în sprijinul cărora a venit și un elicopter de la Galați. Primul muncitor extras era inconștient, prezenta semne slabe de viață, a fost resuscitat și preluat de elicopter pentru a fi transportat la Spitalul de Urgență din Galați.

,,Au rămas inconștienți în acel canal adânc de trei metri, după extragerea primei victume s-a procedat la resuscitarea acesteia, a fost intubată , din păcate cea de a doua victimă, după extragere ,în urma resuscitării s-a constata decesul. Din  primele cercetări și informații de la fața locului ar părea o intoxicație cu anumite gaze nocive”, a precozat Daniel Mânea, ISU Galați.  Cazul este în atenția ITM Galați.

,,Din primele noastre cercetări reiese că sursa producerii acestui accident ar fi o o emisie puternică de gaze. Posibil, nu avem confirmarea, să fie vorba despre hidrogen sulfurat, tot din primele cercetări ale noastre reiese că da, poate fi catalogat drept accident de muncă. Practic două persoane au coborât în acel canal și a treia persoană ar fi vrut să coboare și a simțit miros de gaz motiv pentru care s-a oprit“, a explicat Laurențiu Asaftei, ISU Galați. A fost deschis și un dosar penal de ucidere din culpă, cercetările in rem sunt coordonate de Poliția și Parchetul Tecuci pentru a se afla cine se face vinovat de producerea accidentului.

Prima victimă: Bacău I – 51 ani intubată se evacuează cu elicopterul la SP. Județean Galați. A doua victimă- 43 ani a fost declarată decedată.

Prima victimă fost extrasă și resuscitată din stop cardio-respirator. Se procedează la extragerea celeilalte. Elicopterul este la fața locului și după extragerea celei de a doua victime se va decide evacuarea către unitățile spitalicești, în funcție de decizia medicului de la fața locului.

Două persoane posibil electrocutate, căzute într-un canal tehnic, inconștiente, în mun. Tecuci, str. 1 Decembrie. Se deplasează o autospecială, echipajul SMURD tip B de la Secția de Pompieri Tecuci, elicopterul SMURD și un echipaj SAJ, transmite ISUJ Galați.

Totodată, intervine și un echipaj Electrica pentru înlăturarea oricărui pericol, în vederea executării intervenției.

știre în curs de actualizare

Postări asemănătoare

(VIDEO) Scandal aplanat de jandarmi, după ce un suspect COVID a refuzat să meargă la spital

Maria Vlad Romaniţă

Focar de pestă porcină africană în Insula Mare a Brăilei! 15 porci dintr-o crescătorie au murit

Reperul

Trecere de pietoni inteligentă pe Faleza Dunării din Galați

Reperul