Reperul
Eveniment Politic

„INCOMPETENȚĂ” VS. „PENIBIL”!

Ziua de marți a marcat o noua repriză a meciului politic desfășurat între consilierul local Onuț Atanasiu și primarul Ionuț Pucheanu. Liderul consilierilor locali ai PNL, profesorul Atanasiu, a trimis un comunicat de presă în care lăuda guvernul Orban că a trimis municipalității gălațene, în primul trimestru din 2020, 57.7 milioane lei. Suma, provenită din cote defalcate, este cu 25 milioane mai mare decât cea primită în 2019.

„Din păcate, municipalitatea nu a reușit să-și facă, la rândul său, datoria. Dacă în primele trei luni din 2019 încasa de la persoanele fizice impozite de 9,8 milioane de lei și de peste 18 milioane de la persoane juridice, în perioada similară din acest an a strâns doar 8,2 milioane de lei de la persoane fizice și 8,5 milioane de la cele juridice. În total, incompetența se traduce într-un minus de 11 milioane la buget”, a scris Onuț Atanasiu.

Replica primarului Ionuț Pucheanu a fost dată în cadrul emisiunii Deschide Lumea, la Realitatea TV Galați – Brăila:

„Acum o lună de zile, dumnealui cerea suspendarea plăților taxelor și impozitelor de către toți agenții economici. Lucru care s-a și întâmplat. Sunt amânați la plată (…) exact în perioada la care se face referire. Mai mult, pentru a combate răspândirea coronaviruslui, am suspendat orice formă de activitate a ghișeelor pe care primăria le avea în zona de colectare a taxelor și impozitelor. Păi, măi omule, hotărăște-te (…): cu o săptămână înainte ceri să ajutăm afacerile locale prin relaxarea situației, acum vii și arăți cu degetul exact ceea ce ai cerut. Penibil!”

Primarul a făcut referire și la pasajul din comunicatul PNL Galați, în care se menționa că au crescut cheltuielile municipalității cu peste 20.6 milioane lei.  „Toate achizițiile, toți banii virați către spitale, toată carantina pe care, financiar, o susținem, cele 15 puncte de carantinare cu cele peste 500 de persoane ce primesc trei mese zilnic, oare astea nu costă? (…). Cu trei măști aruncate la nu știu ce membră de partid de-a dumnealui, nu se face primăvară, sau nu se combate coronavirusul”, a afirmat Ionuț Pucheanu.

Concluzia comunicatului semnat Onut Atanasiu, conform careia „desi municipalitatea a avut în plus 25 de milioane de lei de la Guvernul Orban, banii nu se vor regăsi în bunăstarea gălățenilor pentru că bugetul are deja o gaură, din taxe necolectate și cheltuieli crescute, de aproape 32 de milioane de lei ”, a fost catalogata de primarul galatean ca fiind situata „in zona penibilului”.

Postări asemănătoare

N. Marin: Nu am vorbit cu Dragnea despre preluarea conducerii PSD Galați (VIDEO)

Reperul

Guvernul PNL: Cine sunt miniștrii propuși de premierul desemnat Ludovic Orban

Reperul

Din trecutul necunoscut al președintelui Klaus Iohannis – Fotografii inedite

Reperul