Reperul
Eveniment Politic

“INCOMPETENTUL PANAITESCU” vs. “DEMAGOGUL PENIBIL STÂNGĂ”

Meciul politic dintre PNL și USRPLUS pare să fie din ce în ce mai aprins, în ciuda declarațiilor liderilor celor două partide care afirmă că după alegerile interne ar trebui să fie refăcută coaliția de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR. În plan local, tandemul George Stângă – Bogdan Rodeanu, care a intrat în cursa electorală pentru alegeri locale, pare să fi uitat promisiunile făcute în campanie. “Proiectele comune” creionate de cei doi politicieni au fost înlocuite cu atacuri directe ce fac misiunea de a mai colabora aproape imposibilă. Într-un comunicat de presă, George Stângă, liderul liberalilor gălățeni, motivează nealocarea fondurilor financiare pentru Galați de către guvern, aruncând vina către fostul prefect, “incompetentul Gabriel Panaitescu” de la USR.

“USR a fost nociv pentru județul Galați. Eliberarea din funcții a celor de la USR reprezintă o gură de aer pentru multe administrații locale”. Asa își începe comunicatul de presă deputatul George Stângă, care ne asigură că, odată cu debarcarea USR-iștilor, lucrurile vor fi rezolvate de către liberali.

“După blocajul tipic USR-ist, reușim să ne implicăm și, astfel, salvăm situația pentru cele 21 de localități din județul și municipiul Galați afectate de inundațiile ce au avut loc în această vară. Guvernul României a alocat, săptămâna trecută, peste 377 de milioane de lei din Fondul de Intervenție, pentru județele afectate de calamitățile naturale. În aceste condiții, deși Galațiul se numără printre cele mai afectate județe din țară, fostul prefect de la USR, incompetentul Gabriel Panaitescu, nu a depus nicio solicitare pentru alocarea de fonduri. Din acest motiv, Galațiul nu s-a regăsit pe lista județelor care au primit sprijin financiar de la guvern”.

“În ciuda cererilor depuse de administrațiile locale afectate de inundații, habarnistul Panaitescu nu a urmat procedura și nu a transmis solicitările către Guvern pentru alocarea de fonduri pentru refacerea drumurilor, podețelor sau a altor obiective calamitate. Până acum, am preferat să dăm dovadă de maturitate politică și am făcut compromisul de a nu-i trage de urechi pe cei de la USR pentru greșelile pe care le-au tot făcut, dar nu mai putem tolera incompetența crasă care îi caracterizează pe usriști, mai ales că acest fapt îi afectează direct pe gălățeni. USR a fost nociv pentru județul Galați. Singura decizie bună pentru români pe care a luat-o USR a fost să plece de la guvernare”, a conchis George Stângă, președinte PNL Galați.

În replica, deputatul Bogdan Rodeanu, fostul lider USR Galați, afirmă că George Stângă minte și că face parte dintr-o echipă în care se împletesc urât “ticăloșia și incompetența”.

“George Stângă a dovedit, astăzi, cât de urât se împletesc ticăloşia şi incompetenţa în echipa lui Cîţu: odată, că a minţit atunci când l-a acuzat pe domnul Panaitescu că nu a respectat legea şi, a doua oară, că a dovedit că nu poate să înţeleagă mecanismele administrative ale statului român. Mai mult, George Stângă este şi ridicol: lansând acuzaţiile total nefondate şi profund injuste la adresa domnului Panaitescu, a dovedit că habar nu are că, în şedinţa de guvern din 17 septembrie, Cîţu a emis o Hotărâre de Guvern prin care a alocat 370 de milioane de lei pentru localităţi din 24 de judeţe, aflate în exact aceeaşi situaţie. Dintre acestea, 14 au şi avut prefecţi numiţi de PNL !!!!!!!!!!! Adică, presupunând, prin absurd, că dacă domnul Panaitescu nu şi-ar fi făcut treaba, ar fi însemnat că Stângă consideră că 14 prefecţi PNL trebuie demişi imediat. Așa să fie? Preşedintele PNL Galaţi a dovedit azi că e capabil doar de demagogie penibilă”, a replicat Bogdan Rodeanu într-o postare pe Facebook. Trebuie menționat că fostul prefect, Gabriel Panaitescu, a mai fost de două ori prefect al Galațiului și o dată subprefect. De fiecare dată, nominalizarea acestuia s-a făcut de către filiala gălățeană a PNL.

Postări asemănătoare

NEWS ALERT | Mihai Tudose a demisionat din Pro România

Reperul

Comunele gălățene, modernizate cu bani de la Guvern

Reperul

Gîdei: Europarlamentarul e cea mai bună poziție din politica românească

Sorin Rugină