Reperul
Eveniment Galati

Incredibil! Au delapidat bani de la şcoala unde soţia era contabil şef

* Soții au prejudiciat școala cu peste jumătate de milion de lei *

O contabilă a unei şcoli din Galaţi şi soţul ei au fost reţinuţi de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Galați, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați. Femeia, de 49 de ani, și soțul acesteia, de 56 ani, sunt bănuiți de comiterea mai multor fapte de delapidare, complicitate la delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„În urma cercetărilor a reieșit că, în perioada ianuarie 2012 – septembrie 2014, femeia, în calitate de contabil șef al unei școli gimnaziale din municipiul Galați, și-ar fi însușit sume de bani pe care le gestiona și administra, prin efectuarea de viramente bancare nejustificate, din bugetul unității de învățământ către două societăți comerciale din localitate, aparținând soțului acesteia și fiului lor, în vârstă de 28 ani. În acest sens, persoana în cauză a folosit contracte încheiate între cele două societăți și școala unde lucra, iar în actele contabile ale unității de învățământ a introdus la plată facturile emise de societăți pentru bunuri și servicii fictive. Prin activitatea infracțională a celor trei, unitatea de învățământ a fost prejudiciată cu suma de 511.890 lei”, a precizat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Femeia și soțul acesteia au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, procurorul de caz dispunând ulterior, față de ei, măsura controlului judiciar pe cauțiune în cuantum de 50.000 de lei fiecare, pe o perioadă de 60 de zile.

Polițiștii continuă cercetările în această cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare și complicitate la delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, toate în formă continuată.

Postări asemănătoare

Accident pe trecerea de pietoni. A lovit un băiat de 12 ani și a plecat

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Panică în Parcul Spicul

Maria Vlad Romaniţă

”Campioni” în spargeri de locuințe

Maria Vlad Romaniţă