Reperul
Eveniment Galati

Individ cercetat pentru trafic de persoane și spălare de bani

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui individ, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane şi instigare la spălarea banilor.

”În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2015 – 2021, prin inducere în eroare utilizând metoda „loverboy”, inculpatul a recrutat mai multe persoane vătămate pe care le-a exploatat prin obligarea la practicarea prostituției pe teritoriul Elveției, Austriei și Germaniei. Supravegherea şi controlul victimelor erau realizate de către inculpat fie direct şi nemijlocit, când se afla pe teritoriul țărilor de exploatare, fie prin contact telefonic permanent, ocazii cu care inculpatul se interesa de numărul de clienți şi de sumele de bani obținute de către acestea.Transferul sumelor de bani se făcea către inculpat, fie direct, când acesta se afla pe teritoriul țărilor de exploatare, fie prin serviciile de transfer monetar internațional și erau folosite de către acesta pentru achiziționarea de bunuri mobile și imobile.

La data de 24.05.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Galați, în urma cărora au fost ridicate mai multe documente cu valoare probatorie, 7 telefoane mobile, 4 cartele SIM, 5 carduri de memorie, un stick de memorie, un laptop și o armă neletală.

De asemenea, s-a instituit măsura sechestrului asigurator asupra unui apartament în valoare de 77.000 euro și s-a ridicat un autoturism cu o valoare de piață de aproximativ 60.000 euro.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile”, informează I.P.J. Galați.

Postări asemănătoare

Fonduri europene pentru Parc de aventură la fosta Uzină de apă nr. 1

Reperul

Amenzi de 50.000 de lei la un adăpost privat de îngrijire a câinilor fără stăpân

Maria Vlad Romaniţă

Moarte suspectă. Un bărbat a murit sub o mașină parcată

Maria Vlad Romaniţă