Reperul
Social

Inovații la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor

Doi masteranzi la Nutriție, la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” Galați au inovat două produse alimentare care vor face subiectul lucrărilor de disertație. Este vorba despre o înghețată specială și un ceai cu proprietăți nutritive deosebite.

”Vorbim despre o înghețată de afine în care am introdus aromă de trandafir sub formă încapsulată. Inovația constă în capsularea uleiului de trandafir pur sub formă de pulbere ca să nu-și piardă caracteristicile și să poată fi regăsit integral în înghețată. Aroma se va elibera treptat și va lăsa un post gust foarte plăcut, care va dura câteva ore după consum.

Gustul vine mai mult din baza de lapte și din afine, dar datorită acestei arome de trandafir are proprietăți de calmare, liniștire, inclusiv de calmare a tusei. O înghețată care să facă bine la tuse, la gât, este o noutate. Nu are stabilizator, niciun fel de colorant, doar produse naturale. Nu are deloc conservanți, este doar pe bază de lapte și are și ou. De asemenea, aroma de trandafir este puțin folosită în produse de înghețată și sperăm să reprezinte senzația verii”, explica Isabela  Anghel, inovatoarea produsului.

Al doilea produs este un ceai special.

”Produsul inovativ pe care îl prezint este Kombucha sau ceaiul fermentat. Avem două mostre: un Kombucha aromatizat cu mentă marocană și unul cu fructe de aronia.  Inovația constă în găsirea unui procedeu de realizare a acestei băuturi fermentate care să poată fi consumată cât mai rapid , deci să ajungă la consumator, cât mai repede, astfel încât toate calitățile acestei băuturi să poate să își facă efectul. Folosim un ceai verde pentru obținerea bazei. Se produce o fermentare cu ajutorul unor compoziții de bacterii și drojdii. Aceste bacterii și drojdii fermentează ceaiul respectiv, după o anumită perioadă ceaiul este filtrat și poate fi consumat ca atare sau aromatizat, astfel încât să adăugăm niște principii nutritive suplimentare acestei băuturi răcoritoare. Fiind o băutură vie, întrucât înăuntru sunt bacterii și drojdii, cu cât stă mai mult, ele evoluează. Atunci recomdarea noastră este că ar trebui consumat într-un termen de maximum o săptămână, cu condiția să fie păstrat la frigider, pentru a nu fermenta. 

Are o concentrație de alcool de sub 0.1%, deci nu vom recomanda această băutură celor sub 14 ani”, a declarat Mihail Balaban, masterand anul II Nutriție la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor. Ambele produse vor fi prezentate într-o sesiune de comunicări științifice și într-un concurs gastronomic.  

Postări asemănătoare

Normele vaccinării împotriva COVID-19 la domiciliu, oficializate

Reperul

Protest la ArcelorMittal Galaţi: Sute de siderurgişti au forţat intrarea în turnul administrativ – VIDEO

Maria Vlad Romaniţă

Programul Casa Verde. Prosumatorii care instalează panouri solare mult mai mari decât consumul lor, sancționați

Reperul
slot gacor https://binaprajapress.kemendagri.go.id/vendor/thai/ https://binaprajapress.kemendagri.go.id/vendor/demo/ https://binaprajapress.kemendagri.go.id/vendor/toto/ https://binaprajapress.kemendagri.go.id/vendor/scatter/ https://binaprajapress.kemendagri.go.id/vendor/maxwin/ https://binaprajapress.kemendagri.go.id/vendor/apk/ https://binaprajapress.kemendagri.go.id/thai/ slot gacor situs toto bento4d slot gacor situs toto slot gacor rtp live https://puskesmaskemangkon.purbalinggakab.go.id/-/gacor/ situs toto slot gacor situs toto situs toto https://faculdadediplomata.edu.br/-/ https://www.pilgrimagetour.in/-/