Reperul
Eveniment

Înscrierile la creșă pentru anul școlar 2022-2023 încep din 30 mai

Înscrierea copiilor la creșă începe din 30 mai, iar reînscrierile au început din 16 mai, pentru anul școlar 2022-2023, potrivit unui document trimis inspectoratelor școlare de către Ministerul Educației. De asemenea, părinții pot comunica electronic datele necesare pentru planificarea înscrierii, dar dosarele se depun fizic. „Procesul urmează a se declara încheiat pe 30 august 2022”.

Momentan nu există o cerere-tip de înscriere, dar inspectoratele școlare vor face o procedură de înscriere, însoțită de un formular, pe care le vor pune pe site-urile lor.

„Programul reînscrierilor, respectiv al înscrierilor va fi stabilit de conducerea unității de învățământ și va fi afișat la loc vizibil, în fiecare unitate de învățământ cu grupe de nivel antepreșcolar, pentru informarea părinților și a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și, după caz, pe site-ul inspectoratului școlar sau al autorității publice locale (APL)”.

Criteriile generale de departajare presupun existența:

unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți (situația copilului care provine de la o casă de copii / un centru de plasament / plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți);
unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte;
unui frate / a unei surori înmatriculat / înmatriculate, în anul școlar următor, în unitatea de învățământ respectivă;
unui document medical eliberat de medicul specialist / certificat de orientare școlară și profesională / certificat de încadrare în grad de handicap a copilului.

Postări asemănătoare

Restricții de circulație, duminică, la Galați. Centrul orașului găzduiește Semimaratonul Hervis Galați 2018

Reperul

O nouă suspiciune de coronavirus la Galați

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Tragedie la Șendreni

Maria Vlad Romaniţă