Reperul
Social

Inspectoratele din țară au trimis școlilor un video cu instrucțiuni de asamblare a testelor în pungi individuale

Inspectoratele au trimis școlilor și prospectul testelor, cu certificatul de conformitate și instrucțiunile de folosire: “Această trusă este destinată utilizării de către personalul calificat și instruit al laboratorului clinic, instruit cu specialitate și în tehnicile procedurilor de diagnostic in vitro”.

„Școlile au primit aceste teste ambalate într-adevăr la cutii de 25 și de 50 de teste, în funcție de lot – pentru că am avut două loturi, de 1,5 milioane, respectiv 5 milioane de teste – fiecare cutie este însoțită de un certificat de conformitate, pentru că a fost o cerință legală, asumată de instituțiile guvernamentale, deci posedă aceste teste certificat de conformitate și, de asemenea, instrucțiuni de folosire.

Zile de concediu la schimb, pentru profesorii care participă la operațiunile de asamblare în zilele lor libere

Au fost repartizate către școli, creând o problemă suplimentară la nivelul școlilor – deci problema a fost creată pentru personalul din școli, nu pentru altcineva – aceea a coordonării distribuției testelor începând cu data de 2 decembrie, când elevii vor reveni la cursuri. În multe județe aceste eforturi s-au făcut deja și s-au făcut de către profesori – apreciez cest efort și ca să fiu foarte practic Ministerul Educației a decis deja să compenseze efortul făcut în zilele libere, generate de sărbătorile naționale, prin zile de concediu pentru acei directori și profesori care, repet, au cuplat deja aceste componente, un lucru dificil, cu mănuși sterile în pungi stările de unică folosință. Sunt pregătite în multe județe pentru a fi distribuite către elevi.

Această problemă, pe care o recunosc, pe care nu am cunoscut-o până acum – dar înțeleg din informarea pe care DSU mi-a făcut-o – că aceasta este modalitatea de livrare a acestor teste în toate statele europene, încă de când a început această criză sanitară, deci toate celelalte state europene nu au avut o problemă cu această modalitate de recepție. Odată ce am primit această informare, înțeleg totuși că este o problemă, dar problema este mult mai mică în raport cu avantajul existenței acestor teste în școli”, a declarat ministrul Educației.

Postări asemănătoare

Crăpături într-un bloc și pe aleile din jurul acestuia după o avarie reparată prost

Maria Vlad Romaniţă

Serviciul de Ambulanță lăsat fără 19 asistenți și ambulanțieri în plină criză sanitară

Maria Vlad Romaniţă

Zeci de amenzi pentru gălățenii necivilizați

Maria Vlad Romaniţă