Reperul
Eveniment

Instructor auto cercetat pentru trafic de influență

În data de 15 iunie 2023, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brăila, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, au prins în flagrant un instructor auto după ce a primit o sumă de bani de la denunțătoarea în cauză cu promisiunea că îi va facilita acesteia promovarea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere.

„În fapt, un instructor auto a solicitat de la o persoană o sumă de bani pentru a o ajuta să promoveze proba practică în vederea obținerii permisului de conducere, lăsând să se creadă că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul SPRCIV Brăila.

Pentru a-i întări convingerea că are influența necesară, i-a transmis denunțătoarei în cauză faptul că o va înscrie personal la proba practică, iar banii solicitați vor merge mai departe. Dosarul a fost constituit în baza denunțului formulat de persoana denunțătoare la D.G.A. – S.J.A. Brăila.

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Brăila sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale. Facem precizarea că începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, transmit polițiștii.

Postări asemănătoare

Câine ucis în urma unui conflict între vecini. Ucigașul animalului s-a enervat din cauza unor țurțuri

Maria Vlad Romaniţă

Petreceri oprite de polițiști

Maria Vlad Romaniţă

A pulverizat spray lacrimogen în toaleta școlii

Maria Vlad Romaniţă