Reperul
Politic

Întâlnire între sindicaliștii brăileni din învățământ și conducerea centrală a ProRomânia

* Membrii sindicatelor din învățământ au avut ocazia de a discuta cu fostul prim-ministru Victor Ponta, cu fostul ministru al educației, Sorin Câmpeanu, și cu deputatul Emilia Meiroșu *

Aflați într-o vizită la Brăila, președintele ProRomânia, fostul prim-ministru Victor Ponta, fostul ministru al educației, Sorin Câmpeanu, și deputatul Emilia Meiroșu s-au întâlnit, marți, cu sindicaliștii din învățământul brăilean. Cu această ocazie, fostul prim-ministru Victor Ponta le a vorbit participanților la întrevedere despre necesitatea de a opri așa-zisele reforme din învățământ, făcute pe bandă rulantă și fără justificări de fiecare personaj care s-a perindat la șefia acestui minister. „Fiecare ministru care vine, sau același ministru care a mai fost ministru, vine și schimbă ce a făcut când era ministru. Este un lucru rău și pentru elevi, și pentru părinți, și pentru cadrele didactice”, a mai punctat Victor Ponta.

Fostul premier a mai adus în discuție și faptul că, în ultima sa zi de mandat, a semnat ordonanța de urgență pentru mărirea salariilor profesorilor și personalului din sistemul de învățământ.

În ceea ce îl privește, fostul ministrul al Educației Naționale, Sorin Câmpeanu, a adus în discuție intențiile actualului ministru al educației de a aduce noi modificări la legea educației. Câmpeanu a punctat faptul că modificările anunțate de Ecaterina Andronescu se fac fără o consultare prealabilă cu părțile implicate, ceea ce este foarte grav. Acesta a mai adăugat că, dacă tot se dorește o schimbare, s-ar putea începe cu reducerea numărului de elevi într-o clasă la 20, în prima fază în învățământul primar, mai ales în contextul scăderii demografice din România și implicit a numărului de elevi.

Postări asemănătoare

Parlamentarii PNL Brăila și Galați – în autoizolare la domiciliu

Reperul

Ministerul Sănătăţii îi explică deputatului PNL Antoneta Ioniţă ce sunt “cheltuielile social-culturale” de 269 de milioane din bugetul CNAS

Sorin Rugină

Ce îl recomandă pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat de președinte

Reperul