Reperul
Eveniment Galati

Intervenție dificilă în cușca unui tigru la Zoo Galați

Operațiune inedită la Gradina Zoo din Galați. Veterinarii au intrat în cușca unui tigru, o femelă adusă de la Circul din București. 

O echipă complexă de la Centrul de Endoscopie și Chirurgie Minim Invazivă Veterinară din București a fost chemată în ajuor de medicii veterinari de la Galați, după ce îngrijitorii au observat că, de mai bine de o săptămână, animalul este slăbit.

Specialiștii au adus cu ei un ecograf, un aparat de radiologie și endoscop, un mic spital mobil, pentru a analiza complet starea de sănătate a tgroaicei.

Operațiunea nu a fost una tocmai simplă, tranchilizarea a fost o adevărată încercare pentru că veterinarii au trebuit să țină cont de starea de sănătate a animaluli.

Avem la nivelul stomacului prezența unor mici ulcerații pe toata mucoasa gastrică. După cum știm animalele fac astfel de boli în captivitate exact ca și oamenii, pe fond de stress”, a concluzionat la final dr. Constantin Ifteme, medic veterinar de la Centrul de Endoscopie și Chirurgie Minim Invazivă Veterinară din București.

Medicii au stabilit că nu este necesară operarea animalului, și că acesta va primi tartament medicamentos.

Postări asemănătoare

Grav accident în Ţiglina. O adolescentă lovită pe trecerea de pietoni de un taxi a suferit o dublă fractură de gambă

Au ajuns la spital în noaptea de Revelion

Maria Vlad Romaniţă

Seară neagră pentru pietoni. Doi bărbaţi au fost răniţi grav în două accidente rutiere în Galaţi

Maria Vlad Romaniţă