Reperul
Administratie Galati

Între putere și opoziție

Daniel Zinica (consilier local USR-PLUS) și Silviu Zinica (primarul comunei Smârdan), invitați la Reperul TV

Au trecut deja șase luni de la alegerile locale, iar unii aleși au cu ce să se laude în fața electoratului. Prezenți în studioul Reperul TV, Silviu Zinica, primarul comunei Smârdan și Daniel Zinica, consilier local USR-PLUS și-au prezentat o parte din activitatea pe care o desfășoară de jumătate de an, în noile funcții pe care le-au dobândit.

”Am demarat surprinzător de multe linii de acțiune. Eu privesc dezvoltarea comunitară și comunală, pe orizontală. Am spus în campania electorală că avem 15 indicatori de sărăcie severă, pe care noi la Smârdan îi bifăm pe toți. Plecăm de la starea infrastructurii de orice tip și terminăm cu condițiile de dezvoltare socială, culturală, comunitară. Prima tentație, când intri în politică, este aceea de a livra. Eu nu cred absolut deloc în acest concept, pentru că mi se pare un lucru de mântuială. E un lucru de furat ochii electoral, să arătăm că facem. Azi, 60%,70% din energia mea se duce pe ceea ce trebuie să facem noi în următorii 10 ani. (…) Avem proiectul de gaze naturale și am ajuns în punctul în care ne trebuie 1% noroc. Eu zic că sunt în cel mai apropiat punct de magistrală, de când este comuna Smârdan înființată. A trebuit să scoatem din nămol 7,8 km de drumuri comunale unde nu se putea intra nici cu tractorul. Am făcut-o în plină iarnă, în niște condiții meteo teribile. Mi se pare cel mai prost scenariu: să iei o primărie la primul mandat, fără guvern, fără buget, cu buget aprobat abia în luna a V-a. Trebuie să renunțăm la acest viciu. Pierdem anual trei, patru luni de muncă pentru că nu suntem în stare să ne facem temele la timp, apoi ne trezim în lunile a XI-a și a XII-a că avem niște lucrări de proastă calitate”, a declarat Silviu Zinica, primarul comunei Smârdan.

Iar dacă Silviu Zinica, în calitate de primar, are mult mai la îndemână pârghiile pentru a rezolva problemele, în ceea ce-l privește pe Daniel Zinica, unul dintre consilierii municipali USR-PLUS Galați, lucrurile stau diferit.

”E mai ușor să fii în opoziție. Se spune că atunci când ești în opoziție vii cu critici, fără să aduci ceva constructiv, dar nu este adevărat. Toți consilierii USR-PLUS din Consiliul Local am venit cu altă atitudine față de ce a fost până acum 30 de ani. Noi, consilierii USR-PLUS, chiar considerăm că suntem vocea gălățenilor în Consiliul Local. La șase luni de la preluarea mandatului pot să spun că suntem printre cei mai activi consilieri locali din cadrul opoziției pentru că suntem mereu bine informați. Am o situație cu o persoană care a depus la Primărie, doi ani la rând o cerere pentru a i se monta un semn de handicap pe locul de parcare, pentru a fi vizibil. Am prezentat această problemă unui director din primărie și într-o săptămână s-a rezolvat, după doi ani”, a declarat la Reperul TV, Daniel Zinica, consilier local USR-PLUS.

Daniel Zinica a mai adăugat că a depus mai multe proiecte de hotărâre de CL, printre care se numără înființarea unei piețe volante, dar a adus și amendamente proiectelor depuse de primarul Ionuț Pucheanu. În ceea ce-l privește pe Silviu Zinica, primarul comunei Smârdan, acesta  și-a propus ca priorități pentru comunitatea pe care o conduce: termoficarea școlii din satul Mihail Kogălniceanu, acordarea unor burse lunare în valoare de 100 de lei pentru elevi, monitorizarea video a comunei, dar și digitalizarea.

Postări asemănătoare

Proiect pentru copii, cu ajutorul bisericii

Reperul

Proiectul Rediscover, la final

Reperul

Profesorul Cătălin Fetecău, cetățean de onoare al municipiului Galați

Reperul