Reperul
Administratie Economic Galati

Ionuț Mocanu: Sunt ţări de unde firmele caută să plece din cauza taxelor mari, aici am putea profita

* Directorul Tehnopol spune că autorităţile locale sunt deja în contact cu o firmă franceză care ajută companiile să se relocheze, în scopul de a le aduce aici *

Lipsa unei autostrăzi care să conecteze zona Galați-Brăila cu restul țării nu este singura problemă a regiunii, a declarat Ionuţ Mocanu, directorul general executiv al Asociaţiei Tehnopol, la emisiunea „Deschide Lumea”, de la Realitatea TV Galaţi-Brăila. În opinia lui Mocanu, zona a avut de suferit şi pentru că, din 1990 și până în prezent, a fost ocolită nu doar de investitori, ci și de autoritățile centrale, care nu au avut o strategie coerentă de dezvoltare.

„Cred că și lipsa unei strategii la nivel central începând din ’90 încoace se simte la noi. Zona asta a fost tot timpul puțin mai defavorizată față de alte zone. (…) Ați amintit de vecinătatea cu Republica Moldova sau cu Ucraina. Nici acolo nu este o situație deosebită, este părerea mea, astfel încât să avem foarte mulți investitori din Republica Moldova sau din Ucraina”, a declarat Ionuț Mocanu.Directorul Tehnopol a precizat că „e greu și ar fi trist dacă ne bazăm numai pe asta” şi a adăugat că regiunea trebuie să atragă investitori puternici, iar autorităţile locale fac deja lobby pentru zona noastră.”Noi trebuie să aducem investitori din alte părți, investitori puternici. (…) Sunt anumite țări, dau exemplu Franța, unde sunt firme care doresc să se relocheze din cauza taxelor și impozitelor mari. Eu cred că și aici am putea profita, încă la noi este bine. Noi suntem acum în legătură cu o companie franceză care se ocupă de consultanță pentru relocarea de afaceri și căutăm. De obicei, oriunde participăm – conferințe etc – noi prezentăm și Parcul Industrial, și Zona Liberă, și Parcul de Soft, și Tehnopol, adică tot ceea ce are de oferit municipiul și județul Galați la ora aceasta”, a afirmat Ionuţ Mocanu.Tehnopol este o structură asociativă constituită în anul 2005 şi având ca membri fondatori Consiliul Local, Consiliul Județean, Universitatea „Dunărea de Jos”, Camera de Comerț și Asociația Producătorilor de Soft. Tehnopol avea inițial destinația de incubator de afaceri, însă acum ajută autoritățile locale să identifice oportunități de dezvoltare cu ajutorul fondurilor europene și oportunități de afaceri.

Postări asemănătoare

Proiectul „Adaptare prin DIGITALIZARE formare și dezvoltare de abilități digitale (AD-FDAD)” POCU/860/3/12/143588

Reperul

Astăzi ajunge la Galați primul tren cu cereale din Ucraina

Maria Vlad Romaniţă

În curând, internet și acces la apeluri în avion

Reperul