Reperul
Eveniment Politic

Ionuț Pucheanu își mai dorește un mandat de primar

Tot mai multe zvonuri circulă prin Galați în legătură cu direcția politică spre care se va îndrepta actualul primar al municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. Unii spun că actualul edil visează la un fotoliu de parlamentar, iar senatorul Marius Humelnicu va fi cel care îi va lua locul la Primărie. Alții susțin pe la ”colțurile” politicii gălățene că Pucheanu își mai dorește încă un mandat de primar din 2024. Ionuț Pucheanu a lămurit situația marți seară, la emisiunea ”Interviurile Reperul TV”.

”Cel mai probabil, va fi și o a treia tură de candidatură pentru că voi începe niște proiecte definitorii pentru Galați, pe care mi-ar plăcea să fiu tot în postura de primar atunci când vor fi finalizate. (…) Gura lumii nu o acoperi niciodată. Sunt speculații. Mă consumam la un moment dat, în primii doi, trei ani de când am intrat în «joaca» asta mai mare. Recunosc că discuțiile astea pe la colțuri mă deranjau. Acum, eu știu ce pot, știu ce pot livra, știu cine sunt, am în mare măsură și o idee încotro mă îndrept, știu direcția unde vreau să ajung. Speculațiile de genul acesta niciodată nu vor putea fi acoperite. Pe mine mă amuză faptul că, la fel ca și analiștii politici pe care-i urmăresc pe la televizor, nu le iese niciodată prognosticul. Uneori mă întreb: cum mai poți apărea sau de ce te mai invită cineva să te întrebe? La fel și cu oamenii ăștia; știu mediile, sunt niște grupuri  unde într-adevăr se dezbate soarta Galațiului. Niciunul nu face nimic, nu e implicat câtuși de puțin, dar pentru că e timp mult, cafele la discreție și, de ce nu, uneori, alcool, atunci de ce să nu scriem sau să spunem povești?”, a declarat la Reperul TV, Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Tot în politica urbei se zvonește că relațiile dintre Ionuț Pucheanu și Costel Fotea nu sunt cele mai bune și asta pentru că fiecare își dorește supremația în PSD după ce actualul lider, Dan Nica, se va retrage din fucția de președinte al partidului. Pucheanu a dezmințit și a declarat la Reperul TV că relațiile dintre el și președintele Consiliului Județean Galați sunt foarte bune, bazate pe colaborare și competiție constructivă.

”Din păcate, atât în anturajul meu cât și al lui (n.r. Costel Fotea – președintele Consiliului Județean Galați) există niște voci care alimentează genul acesta de discuții. Eu cred că suntem doi oameni maturi, doi oameni care discută des și își spun lucrurile în față, cât să avem o încredere foarte mare unul în celălalt. Relația mea cu domnul Fotea este una foarte bună și dacă într-adevăr există o formă de competiție între noi, este una pe care am recunoscut-o de fiecare dată, când vine vorba de fonduri europene, proiecte. Recunosc că atunci când a mai semnat ceva Costel, trebuia și eu să fac ceva mai mare. Lucrurile acestea nu au făcut decât să ducă Galațiul dintr-o zonă în care nu discuta nimeni despre oraș, într-o zonă care devine din ce în ce mai tentantă, tocmai  pentru că lucrurile se întrevăd. Prin urmare, suntem într-o relație extraordinar de bună. De câte ori are nevoie de ajutorul primăriei, știe că-l are, la fel și eu am suportul Consiliului Județean”, a conchis Ionuț Pucheanu.

Postări asemănătoare

PSD Brăila a rămas fără organizația din comuna Mărașu

Reperul

Scandalul de la HC Dunărea Brăila, între politică și relații sexuale

Sorin Rugină

PNL: Primarul Marian Dragomir tratează conflictul de la Braicar în mod iresponsabil

Reperul