Reperul
Administratie Galati

Ionuț Pucheanu nu va merge la meciul Oțelul Galați – Dacia Unirea Brăila

Sâmbătă, de la ora 13.30, se va disputa la Galați turul barajului final de promovare în Liga a II-a dintre echipele Oțelul Galați și Dacia Unirea Brăila. Considerat derby-ul etapei, având în vedere miza jocului, emoțiile sunt mari pentru fanii ambelor formații. Deși s-a declarat microbist, primarul municipiului Galați a declarat la emisiunea ”Interviurile Reperul TV” că nu va urmări partida de fotbal din tribune. Edilul a și explicat care este motivul pentru această decizie.  

 ”Unul dintre motive este la nivel de practică. De când finanțăm echipa, nu am fost niciodată pe stadion, tocmai pentru a nu mă identifica cineva în vreo formă sau alta că doresc să îmi fac un nume pe spatele acestei echipe. Suntem finanțatori, dar nu m-am băgat în viața mea la echipă. Ce au făcut oamenii aceia de acolo, pe cine aduc antrenor, unde pleacă, ce fac, ce-i cu ei, nu e problema mea. Nu mă pricep. Așa mi-a spus eul meu interior.  Acum, în ultimă fază, nu știu cum se va termina, deși sper din tot sufletul să fim învingători, dar și dacă iese prost… Mă duc eu pe stadion după trei ani și ia Oțelul bătaie… nu aș vrea să fiu eu cel cu ghinonul. Prin urmare, îmi urmez linia și le urez succes băieților. Am avut o discuție cu ei, am fost la stadion, înainte de meciul cu Foresta. Sunt sigur că vor face o figură extrem de interesantă și că Oțelul va ajunge acolo unde îi este locul, minimum în linia întâi”, a declarat la Reperul TV, Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

În ceea ce privește construcția unui stadion nou care să aparțină municipalității sau renovarea celui deja existent, ”Dunărea”, Pucheanu a dezvăluit în cadrul aceleiași emisiuni că din cauza finanțelor acest lucru nu se va întâmpla prea curând.

”Există o vorbă între colegii primari: primar într-o localitate cu bani poate să fie absolut oricine. Performanțele vin când reușești să întinzi un leu și din el să faci doi. Nu ne permitem financiar, la nivelul bugetului Primăriei Galați, renovarea niciunui stadion. Ne-am permite, dar e singurul lucru pe care l-am putea face în patru ani. Luăm toți banii de la străzi, de acolo sau din altă parte și facem stadion. Atunci, da. (…) Pe fonduri europene este exclus să putem face ceva. Dacă vorbim de fonduri guvernamentale, sunt mai puțini decât cei de la nivel local și, de obicei, genul acesta de investiții s-a făcut și trebuie să recunosc, și cu un anumit grad de influență politică. Mi-e greu să mă aventurez acum. L-am avut în birou, astăzi (n.r. 18.05.2021), pe domnul Burleanu, președintele F.R.F. și am discutat inclusiv aspectul acesta. S-a arătat dispus în a deveni parteneri și a deveni un fel de «lobbist» în a susține cauzele stadioanelor din Galați. Voință există”, a mai declarat la Reperul TV, edilul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

Postări asemănătoare

Nu se mai fac înmormântări duminica!

Reperul

Primăria Galaţi a vrut să-şi ia purificatoare pentru sediile sale, pe motiv că apa de la robinet nu e bună. Ulterior, municipalitatea a admis că a făcut o gafă

Maria Vlad Romaniţă

Proiect pentru copii, cu ajutorul bisericii

Reperul