Reperul
Social

Iveștiul și Corodul, primele comune gălățene cu centre de vaccinare anti-Covid

De luni sunt funcționale primele două centre de imunizare împotriva noului coronavirus, din zona rurală a județului Galați. Acestea se află în comunele Ivești și Corod. La Ivești, în ciuda unei întărzieri de debut a imunizării, oamenii erau foarte interesați să se vaccineze.

”S-a creat un decalaj pentru că am așteptat vaccinul, trebuia să vină mai de dimineață, dar nu știu ce s-a întâmplat pe traseu. Oamenii însă vin și au răbdare. Sperăm să nu mai aștepte și să ne încadrăm în intervalul acela în care îi programăm”, a explicat  dr. Florentina Anghel, coordonator centru de vaccinare Ivești.

”S-au  deschis azi două centre de imunizare, cu vaccin Moderna, atât în Ivești cât și în Corod. Sunt primele din mediul rural și ne bucurăm foarte mult pentru că populația s-a programat. Conform platformei, în acest moment, nu mai este niciun loc disponibil pentru următoarele 20 de zile. Aici vaccinarea a început cu 30 de minute mai târziu pentru că abia acum a început imunizarea aici și a fost o chestie organizatorică până s-a primit vaccinul, până s-a făcut procesul verbal de predare-primire, dar acum totul se desfășoară conform planului și lumea este imunizată chiar dacă a întârziat debutul vaccinării “, a explicat Teodora Diaconiță, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați.

Oamenii din Ivești vor să se vaccineze  și au încredere în vaccin. Ei spun că așa pot fi alături de familie în siguranță și vor putea să și călătorească.

Postări asemănătoare

Cursuri de vară gratuite pentru elevi

Reperul

Brăila, pe locul 3 pe țară în privința ratei de promovare la bacalaureat

Reperul

Escrocii care folosesc metoda ”Accidentul” au inventat varianta de pandemie

Maria Vlad Romaniţă