Reperul
Social

Jandarmii au sădit stejari alături de copiii lor. Tinerii și militarii au plantat și ei copaci

* Cele două acţiuni de împădurire au fost organizate pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918 *

Jandarmii din Comandamentul unităţii, împreună cu specialiştii Direcţiei Silvice Galaţi şi ai Ocolului Silvic Galaţi, au marcat Anul Centenar printr-o acţiune comună de împădurire a unei zone tinere situată la marginea Pădurii Poligon, de pe raza localităţii Odaia Manolache. Sâmbătă, 14 aprilie, dis de dimineaţă, jandarmii şi copiii acestora s-au prezentat la locul de întâlnire unde, după instructaj, au trecut la sădirea de stejari în pădurea ce a luat naştere cu această ocazie.

“Conştienţi de importanţa conservării şi a protejării mediului înconjurător, jandarmii au transmis aceleaşi sentimente şi copiilor, care au fost învăţaţi de părinţii lor că dezvoltarea armonioasă a societăţii ţine de fiecare dintre noi şi modul cum ne implicăm. Pădurea nou creată va contribui la regenerarea ecosistemului din zonă. Nu suntem la prima acţiune de acest gen, însă suntem bucuroşi că am avut şansa să sădim alături de copiii noştri stejari, unii dintre cei mai falnici şi nobili arbori, cu o durată de viaţă seculară, aşa cum ne dorim să fie şi naţia română”, a precizat Cătălin Bădin, de la IJJ Galaţi.

Jandarmeria Galaţi va mai participa la astfel de acţiuni, pentru a marca Anul Centenar aşa cum se cuvine, dar la toamnă deoarece acum a fost marcată şi încheierea activităţii de împădurire de primăvară a Direcţiei Silvice Galaţi.

O altă acţiune de împădurire a avut loc tot în comuna Vânători. Această a doua acțiune de plantare s-a numit “Pădurea Centenarului” și a fost organizată de  Asociaţia “Tinerii şi Viitorul”, în colaborare cu Consiliul Judeţean Galaţi. Au luat parte 100 de militari de la Batalionul 284 Tancuri “Cuza Vodă” Galaţi, Batalionul 300 Infanterie “Sf. Andrei” Galaţi, Asociaţia Militarilor Veterani şi a Veteranilor cu Dizabilităţi Brăila, Militarilor Veterani şi a Veteranilor cu Dizabilităţi Galaţi, Penitenciarul Galaţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Centrul Militar Judeţean Galaţi.

Postări asemănătoare

Crește numărul cazurilor de COVID 19 în Galați. La Ivești, rata de infectare a depășit 10 cazuri la mia de locuitori

Maria Vlad Romaniţă

Elev de la Racoviță, cu arsuri în spital după un experiment nereușit în camera de cămin

Maria Vlad Romaniţă

Reabilitare termică la Creșa nr. 36

Reperul