Reperul
Braila Eveniment

Judecătoarea Cristina Coarnă, suspendată pentru că ar fi favorizat un violator, se întoarce în instanță

Aceasta a avut câștig de cauză la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce CSM-ul decisese suspendarea ei pentru 6 luni, pentru favorizarea unui individ care a violat o copilă de 13 ani.

Judecătoarea Cristina Coarnă, cea care a ajuns în atenția publicului după ce s-a aflat că, în decembrie 2020, a schimbat măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în cazul unui bărbat acuzat că a sechestrat şi violat opt luni o minoră de 13 ani, se întoarce în instanță. Ea a avut câștig de cauză la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde a contestat decizia CSM de a o suspenda pentru 6 luni. Amintim că, judecătoarea a ajuns în atenția publică mai ales prin motivarea deciziei de a înlocui arestul preventiv cu arest la domiciliu pentru violator, motivare care spunea, printre altele, că ”faptele inculpatului, deşi reprobabile, nu sunt de o aşa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacţie a societăţii din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viaţa, existenţa în vreun fel. Nu au existat ieşiri în stradă, proteste în presă”.

În februarie 2021, Secţia pentru judecători a decis suspendarea din funcție a Cristinei Coarnă pe perioada cercetării disciplinare, iar în mai, Consliul Superior al Magistraturii a decis sancționarea acesteia cu suspendarea din funcție pentru o perioadă de 6 luni, dar decizia a fost atacată la ÎCCJ, acolo unde, în cele din urmă, judecătoarea a avut câștig de cauză.

Postări asemănătoare

Băiat de 6 ani găsit de polițiști după ce s-a rătăcit de tatăl aflat la pescuit

Maria Vlad Romaniţă

Plasmă hiperimună recoltată la Galați, trimisă cu elicopterul la Tg. Mureș

Maria Vlad Romaniţă

VIDEO Carantină cu substanțe interzise

Maria Vlad Romaniţă