Reperul
Arte Cultural Eveniment

KineDok revine la Muzeul de Artă Vizuală Galați

Muzeul de Artă Vizuală Galaţi vă invită la un nou sezon KineDok, proiect marca One World Romania. Având în vedere situația generată de noul coronavirus, anul trecut, filmele programate în cadrul KineDok 2020 nu s-au putut difuza, dar pentru că organizatorii mai au încă dreptul de difuzare, le vor oferi publicului chiar de săptămâna aceasta. Primul film va fi difuzat miercuri, 26 mai, de la ora 18.00, la Muzeul de Artă Vizuală. 

”Primul film, ”Lecții simple” (Ungaria, 2018), regia: Dorottya Zurbó, va fi difuzat miercuri, 26 mai, la ora 18.00, la Muzeul de Artă Vizuală Galați și ne spune povestea Kafiyei, o tânără de 17 ani. Mama sa a ajutat-o să fugă din Somalia pentru a o scăpa de o căsătorie aranjată cu un bărbat mai în vârstă. Acum trebuie să ia totul de la zero, într-o lume total opusă celei în care a trăit; să învețe limba, obiceiurile, istoria, cultura acestei lumi. Ajunsă în Ungaria, Kafiya aspiră la o carieră de fotomodel – un lucru de neconceput în țara musulmană din care provine. Găsește iubirea și, odată cu ea, o nouă religie – cea despre care părinții îi spuneau că e păgână. Fiecare pas spre adaptare este o renunțare la viața din trecut, pe care o face în case de plasament pentru adolescenți. Aici învață și se pregătește să dea examenul de bacalaureat, printre mame adolescente sau tinere certate cu legea. Învață chiar să înoate și să își expună corpul fără teamă”, a spus Simona Biriș, organizator KineDok

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, numărul lor fiind redus în această perioadă.

Postări asemănătoare

Proiect. Din toamnă, cursurile universitare cu frecvență se vor putea desfășura și online

Reperul

Flori de mină | Expoziție inedită la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

Reperul

Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” este partener în filmul documentar „Moșteniri coregrafice: Avangarda”

Reperul