Reperul
Eveniment

Klaus Iohannis: “Din 15 mai vom avea o relaxare pas cu pas”

*Se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții * Vor fi ridicate restricțiile de circulație pe timp de noapte* Agenții comerciali nu vor mai avea programul limitat

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că prima etapă de relaxare a restricțiilor va avea loc chiar în acest weekend, de pe 15 mai. Începând de sâmbătă se va renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice exterioare, cu câteva excepții: zonele aglomerate precum târgurile, piețele sau stațiile pentru transportul în comun.

Tot din acest week-end vor fi ridicate restricțiile de circulație pe timp de noapte și nici agenții comerciali nu vor mai avea programul limitat.

Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioadă de vară, ne pregătim de relaxare. Dar nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim la restricții în august. Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare”, a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă.

Tot de pe 15 mai, activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, cu spectatori. Iohannis a mai spus că, de la 1 iunie, vor putea fi organizate nunți, botezuri sau mese festive în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu cel mult 50 de persoane. Numărul acestora va creşte gradual de la 1 iulie şi 1 august.

Postări asemănătoare

Cu pașapoarte false ascunse la glezne

Maria Vlad Romaniţă

Un adolescent, mort prematur, a salvat cinci vieți

Maria Vlad Romaniţă

Femeie accidentată mortal de un autoturism, după ce a traversat neregulamentar

Reperul