Reperul
Politic

Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să meargă duminică la vot

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este convins că ”nu se mai poate” cu PSD la butoanele puterii. ”PSD e în continuare puternic înşurubat, vă invit să schimbaţi această stare de fapt”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis, la Brăila, la o reuniunea la care au participat 3.000 de membri PNL.

”Știți care e diferența între mine și PSD? Pesediștii, de 30 ani încoace, au convingerea fermă că fără la ei la butoanele puterii în România nu se poate. Eu am convingerea fermă că cu ei la butoanele puterii nu se mai poate!”, a afirmat Klaus Iohannis. 

Klaus Iohannis a declarat că învestirea Guvernului ”Ludovic I” din prima este o mare realizare, însă le-a transmis liberalilor că PSD este în continuare un adversar puternic. ”Avem motive de optimism. PNL a câștigat alegerile europarlamentare. Eu am convocat un referendum și l-am câștigat cu atât de multe voturi că aproape nimeni nu i-a venit să creadă. 6,5 milioane de români au răspuns „DA!” pentru o justiție dreaptă în România. După care a trecut moțiunea de cenzură. După care, acum puțin timp, acum două zile a fost învestit, din prima, Guvernul Ludovic I. Și asta, dragii mei, este o mare realizare!”, a spus șeful statului. 

”Dacă cineva își imaginează că PSD a dispărut sau dispare peste noapte, eroare. Nu va fi așa. Eu m-am luptat, voi v-ați luptat, și până acum, în acest an, am reușit. Dar PSD este în continuare aici. PSD este în continuare puternic înșurubat”, a avertizat Klaus Iohannis. ”PSD este un adversar puternic în continuare. Nu trebuie să ne facem niciun fel de iluzii aici, dar motive de optimism avem”, a spus șeful statului. 

Importanța votului

El le-a solicitat liberalilor să convingă oamenii să meargă la vot. ”Convingeți pe toată lumea să meargă la vot! Un vot puternic, un vot clar din partea românilor este absolut necesar pentru a merge cu optimism și curaj mai departe. Bătălia nu se termină, războiul nu se termină duminică. Avem al doilea tur de scrutin. Avem locale și avem parlamentare. Europarlamentarele le-am câștigat deja. Le bifăm”, a afirmat Klaus Iohannis. ”Mă bazez pe voi în această luptă. Fără români de partea sa, niciun politician nu poate să reușească, iar voi sunteți armata mea!”, le-a transmis șeful statului celor prezenți. 

Klaus Iohannis a declarat că a participat miercuri la prima şedinţă a noului Guvern liberal, şedinţă la care ”a respirat uşurat”. ”Am fost astăzi și am participat la prima ședință de guvern oficială a guvernului nou învestit pur liberal. A fost o plăcere și am respirat ușurat! Și ca să continuăm pentru români, pentru ca acest guvern liberal să poată îndeplini ce a promis românilor, este nevoie de votul românilor”, a spus Klaus Iohannis. 

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat că PSD ”a dat ordin” şefilor de instituţii să intre în concedii medicale, pentru ”a bloca alegerile”, dând exemplul Aradului. ”Pesediştii sunt disperaţi. Au dat ordin să intre în concediu medical pentru a nu fi demişi. La Arad, prefectul şi subprefectul au intrat în concediu medical, încercând să blocheze alegerile de duminică, dar domnul Orban, Vela şi domnul Predoiu le-au găsit leacul, iar mâine vor anunţa cum le-au venit de hac”, a declarat Rareş Bogdan. Acesta adăugat că ”acum trei zile s-a încheiat guvernarea Dragnea”.

(P)

Postări asemănătoare

A început amenajarea secțiilor de votare în școlile din Galați

Maria Vlad Romaniţă

Antoneta Ioniţă: Medicii de familie au o multitudine de probleme, ceea ce va crea în următorii ani o criză a medicinei de familie

Reperul

Marian Dragomir: Terminați odată cu Legile Justiției! Codrin Ștefănescu: Este nevoie de ele. Nemernicii ăştia ne-au vânat cu cătuşele în mână!

Reperul