Reperul
Social

La Ambulanță s-a triplat numărul de recoltări pentru Covid 19

A crescut numărul infectărilor cu noul coronavirus, iar gălățenii solicită din ce în ce mai mult Serviciul de Ambulanță pentru recoltarea probelor, în vederea efectuării testului Covid. Presiunea pe cadrele medicale a crescut, pentru că acestea trebuie să intervină și la celelalte urgențe. Riscul ca din luna aprilie Ambulanța să ”piardă” 19 oameni, nu va face decât să agraveze situația. 

”Situația este destul de alarmantă. În ultimele trei zile a crescut numărul solicitărilor de recoltare. În condițiile în care aveam 30 de recoltări pe zi, astăzi avem 80 de recoltări, dintre care 60 sunt în așteptare. În acest sens, pentru a putea aloca resurse mai multe pentru activitatea de recoltare, am suplimentat echipajele de intervenție; am adus trei echipaje de acasă. Se anunțăa valul trei, clar! Starea de fapt din acest moment va fi exacerbată, deoarece, la începutul lunii aprilie, contractele personalului suplimentat de către Ministerul Sănătății, prelungite încă o dată, vor expira. Noi trăim cu speranța că Guvernul ne va da acea derogare și le vom putea prelungi contractele. Sunt 19 oameni care sunt deja formați si am făcut diligințele necesare sperând să nu îi pierdem din aprilie. Ne -am descurca foarte greu”, a precizat Daniela Enciu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Galați.

La nivelul județului și orașului Galați se remarcă în ultima săptămână o creștere a incidenței, dar și a internărilor și a deceselor.

”Este o creștere a numărului de cazuri de infectare cu Sars-cov-2 și, implicit, a incidenței. Săptamâna trecută aveam o incidență pe municipiu de 1,17, iar în județ nu aveam nicio localitate în scenariul roșu. Astăzi vorbim de o incidență de 1,83 pe municipiu, dar și de o localitate, în județ, în scenariul roșu. Acum crește în fiecare zi numărul de internări și numărul deceselor “, a declarat Teodora Dioaconiță, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați.

Postări asemănătoare

La Permise se lucrează pe 24 și pe 31 decembrie

Maria Vlad Romaniţă

Amenzi pentru mârlănie. Sancțiuni de 178.000 de lei aplicate de polițiștii locali de la începutul verii

Transurb introduce biletul valabil o oră

Reperul