Reperul
Eveniment Galati

La Galați, Dunărea a atins cota de inundație

O parte a falezei inferioare, în zona pietonală, este blocată de apă * Șantierul Naval a fost inundat  * la Trecerea Bac, pe malul tulcean la I.C Brătianu, Dunărea  a crescut iar mașinile merg prin apă

 

Acestea sunt consecințele creşterii  Dunării care a depăşit la Galați la cota de inundație cu 2 cm.   Fluviul va crește în  zilele urmatoare, prognoza fiind că va atinge nivelul de 622 cm.

,,   În şedinţa Comitetului Judeţean pentru  Situaţii de Urgenţă prefectul a dispus punerea în aplicare a planurilor proprii de apărare împotriva inundaţiilor de către operatorii economici riverani Dunării. Deja Şantierul Naval lucrează, au construit diguri, ei  fac, în primă fază un dig de apărare până la cota de 650 de centimetri. Apa a  intrat, deja, în şantier. Conform site-ului oficial al INGHA, la Galaţi Dunărea va creşte până la cota de 622 de centimetri în perioada următoare. Avem o creştere de şapte centimetri faţă de ieri, a stagnat un pic faţă de zilele anterioare, când am avut creşteri şi de 35 de centimetri. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă monitorizează atât creşterile Dunării, cât şi a afluenţilor acestuia pentru că s-ar pute crea efectul de remu şi să avem probleme pe afluenţi, pe Prut, pe Siret”, a precizat lt.col. Eugen Chiriţă, ISU Galaţi.

Se menţine avertizarea  emisă de AFDJ care  a restricţionat viteza navelor astfel încât să nu creeze valuri şi să pună în pericol malurile şi digurile de apărare.

Postări asemănătoare

Noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în Galati. Focare mari la Spitalul de Urgență și la Șantierul Naval

Maria Vlad Romaniţă

Premieră pentru astronomia din România: la Observatorul Astronomic din Galaţi a fost descoperită o stea variabilă

Reperul

(GALERIE FOTO) Terasă închisă de comisarii OPC

Maria Vlad Romaniţă