Reperul
Social

„La gastronomie française au Dunărea de Jos”. Studenţii gălăţeni au creat 30 de preparate specifice Franţei

* Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Agenției Universitare Francofone *

24 de studenţi ai Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” au participat cu 30 de preparate culinare la evenimentul „La gastronomie française au Dunărea de Jos”, realizat în cadrul proiectului „Création d’un réseau régional francophone sur la santé, la nutrition et la sécurité alimentaire”,  încheiat cu Agenția Universitară Francofonă.

„Acest concurs vine în ideea de a stimula competiţia şi inovaţia în materie de artă culinară. Anul acesta, spre deosebire de alţi ani, avem suportul Agenţiei Naţionale a Francofoniei, pentru că tematica acestei expoziţii este gastronomia franceză la Dunărea de Jos. Un alt eveniment important a avut loc astăzi în cadrul facultăţii noastre, a avut loc faza locală a concursului naţional Ecotrophelia. În cadrul expoziţiei culinare vor fi prezentate şi produsele culinare care vor merge la faza naţională, concurs ce va avea loc tot la Galaţi, pe 30 mai. Aici acum avem 30 de produse realizate de  24 studenţi de anii doi şi trei”, a precizat Camelia Vizireanu, decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

De pe platourile pregătite de studenți nu au lipsit salata Nicoise, celebrele maccarrons sau foie gras şi nici bagheta franţuzească.

Postări asemănătoare

Gradul II de acreditare pentru Spitalul Județean Galați și Spitalul de Boli Infecțioase

Reperul

O fetiţă de 5 ani din Schela, în comă alcoolică după ce a băut vin crezând că e suc

Maria Vlad Romaniţă

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila – gazda celui mai mare târg de consultanță educațională din România

Reperul