Reperul
Administratie Galati

„La Transurb, mai au puțin și scriu ALDE pe poartă”

Este declarația făcută de Romulus Iaru, consilier județean din partea PMP Galați * Iaru a ținut să-i răspundă, astfel, liderului ALDE Galați

 

La-nceput a fost… ședința din comisia de specialitate. S-a vorbit despre situația de la Transurb și, în lipsa oricărui reprezetant mass media, s-au spus lucrurile într-o variantă necosmetizată. Concluzia ar fi fost aceea că din compania de transport public, de-a lungul timpului, s-ar fi cheltuit bani în modul cel mai puțin ortodox cu putință.

A urmat ședința de Consiliu Local unde situația Transurbului a fost pusă, din nou, în discuție. Atât primarul, cât și unul dintre reprezentanții PMP Galați au avut poziții critice față de modul în care este gestionată activitatea societății de transport. Acesta a fost momentul în care Cristian Dima, liderul ALDE Galați, a lansat ipoteza conform căreia coaliția PSD-ALDE se clatină la Galați, configurandu-se o altă majoritate făcută cu PMP. „Voi avea o discuție cu conducerea județeană a colegilor noștri de coaliție, să încercăm să ne lămurim. Probabil că, dacă se configurează o altă majoritate, PSD – partidul lui Traian Băsescu, nu ne opunem. Îi lăsăm să-și facă această coaliție la nivel local”, a declarat Dima pentru Monitorul de Galați.

Prezent în platoul emisiunii Deschide Lumea, Romulus Iaru, consilier județean PMP Galați a ținut să-i răspundă liderului ALDE: „Noi facem parte din CL și CJ. Dacă este cazul, sprijinim anumite proiecte (…). Scopul pentru care suntem acolo  nu este să ne certăm, este să trecem proiectele bune pentru toată lumea (…). La Transurb mai au puțin și scriu ALDE pe poartă. De acolo au început ieșirile domnului Dima. Subiectul a fost o remarcă pe care a făcut-o una dintre colegele noastre din consiliu, referitor la faptul că la Transurb lucrurile nu merg bine. Dacă dintr-o astfel de remarcă trage concluzia că am pactizat cu PSD, are o percepție interesantă”.

Romulus Iaru a atras atenția asupra faptului că situația de la Transurb, dincolo de polemicile din ședințele de consiliu, necesită o expertiză. „Oamenii din ALDE care au condus Transurb, poate au experiență, dar cu siguranță le-a lipsit expertiza. Poate cineva o s-o facă, că acolo-i de expertizat”, a declarat Iaru la Realitatea TV Galați – Brăila.

Postări asemănătoare

Scandalul de la HC Dunărea Brăila, între politică și relații sexuale

Sorin Rugină

CJ Galați e de acord să preia bazele sportive și taberele DJST

Reperul

(GALERIE FOTO) ”Htag Festival” a schimbat fața Galațiului

Reperul