Reperul
Cultural Literatura

Lansare de carte și atelier pentru copii

𝐋𝐢𝐛𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐚 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐬 𝐆𝐚𝐥𝐚𝐭̦𝐢 și 𝐄𝐝𝐢𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐬 𝐉𝐮𝐧𝐢𝐨𝐫 vă invită 𝐬𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟐𝟕 𝐢𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟏.𝟑𝟎, la un atelier de povestit pornind de la cartea „𝑫𝒐𝒖𝒂̆ 𝒇𝒖𝒓𝒏𝒊𝒄𝒊 𝒔̦𝒊 𝒖𝒏 𝒆𝒍𝒆𝒇𝒂𝒏𝒕” de 𝐀𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭𝐢𝐧 𝐂𝐮𝐩𝐬̦𝐚, besteller Gaudeamus 2023. Alături de autor, va participa profesorul 𝐃𝐨𝐫𝐮 𝐂𝐚̆𝐬𝐭𝐚̆𝐢𝐚𝐧, iar dialogul lor se va încheia cu o sesiune de autografe.

„Faceţi cunoştinţă cu trei prieteni plimbăreţi şi iubitori de aventură: furnica din capătul ăsta al Lumii, care-i din cale-afară de ordonată, dar cam uităreaţă, drept care scrie liste peste liste cu lucruri de făcut, furnica de la celălalt capăt al Lumii, prietena ei cea mai bună, care-i, dimpotrivă, veselă şi fără griji, şi are un căţel nostim şi o livadă de portocali în jurul casei, şi elefantul, mereu cu capul în nori, cam strănutăcios, pasionat de diete şi de dans, care le ajută să călătorească între cele două capete ale Lumii atunci când vor să se viziteze.

Şi cum drumul care face ocolul pământului nu-i tocmai scurt, cei trei au parte de o mulţime de surprize şi peripeţii: merg la plajă şi fac cunoştinţă cu un dromader amator de snorkeling, se duc la muzeul de artă şi rămân impresionaţi de mustăţile lui Salvador Dalí, vor să facă paraşutism şi se urcă din greşeală în avionul de Paraguay, al cărui pilot miop face probabil trafic cu găini, şi câte şi mai câte. Nu-i de mirare că după atâtea aventuri cei trei vor să se mute împreună ca să se distreze tot timpul. Întrebarea este dacă o să reuşească”, transmit organizatorii acestui eveniment.

AUGUSTIN CUPȘA este scriitor pentru oameni mari, calitate în care a publicat trei cărţi la Editura Humanitas: Așa să crească iarba pe noi (2017), Marile bucurii și marile tristeţi (2021) şi Străinătate (2022). A descoperit călătoriile furnicilor împreună cu Ioana, fiica sa, cu care obişnuieşte să inventeze poveşti şi să râdă foarte mult. Trăieşte şi lucrează în Bucureşti, iar cel mai tânăr membru al familiei sale este Liniuţă, un pisoi salvat de pe stradă, luuung şi cam slab (dar este încă foarte mic).

Postări asemănătoare

Ghici cine vine la …”Dialoguri științifice și culturale”

Reperul

Premieră la Dramatic: ,,ROMEO & JULIET , parodie în trei episoade”

Maria Vlad Romaniţă

Expoziția „Pe culmile Carpaților”, deschisă la Galați împreună cu Muzeul „Grigore Antipa”

Reperul