Reperul
Social

Lansare de proiect „SUS – SOCIAL START UP”

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati in calitate de beneficar, va implementa in parteneriat cu Asociatia SIMO si UAT Municipiul Drobeta Turnu Severin, proiectul SUS – SOCIAL START UP” POCU/449/4/16/127742, in regiunile Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia si Vest pentru o perioada de 36 luni, incepand cu 15 Noiembrie 2019. Valoarea totala a proiectului este de 13.333.852,49 lei, din care finantare nerambursabila 13.320.595,13 lei.

Obiectivul general al proiectului consta in dezvoltarea comunitatilor locale si crearea de 96 de locuri de munca in regiunile Sud-Vest Oltenia, Sud Muntenia, Sud Est, Vest prin incurajarea si sustinerea antreprenoriatului social ca urmare a activitatilor de formare si consiliere antreprenoriala oferite catre 105 persoane, infiintarii si sprijinirii a 24 de intreprinderi sociale pentru a deveni auto-sustenabile.

Grupul tinta al proiectului va fi alcatuit din 105 persoane care doresc să înfiinţeze întreprinderi sociale, dintre care: min. 68 (65%) vor fi femei, min. 5 (min. 5%) persoane cu dizabilitati si min 42 (min. 40%) persoane din mediul rural, din regiunile Sud-Vest Oltenia, Sud Muntenia, Sud Est, Vest. De asemenea, distributia vizata a grupului tinta pe regiunile de dezvoltare vizate de proiect este dupa cum urmeaza: Sud-Vest Oltenia: 37, Sud Muntenia: 10, Sud Est: 37, Vest: 21 persoane.

Proiectul asigura activitati de informare a publicului cu privire la activitatile derulate in cadrul proiectului, organizare si sustinere cursuri de formare antreprenorială specifică (Antreprenor in economia sociala Cod COR 112032), alte activităţi de sprijin oferite în vederea înfiinţării de întreprinderi sociale, concurs cu planuri de afaceri, consiliere in domeniul antreprenoriatului, asistenta juridica pentru infiintarea intreprinderilor si sprijin financiar nerambursabil pentru cele 24 de entitati nou infiintate.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Postări asemănătoare

Patru jandarmi gălățeni, instructori pentru carabinierii basarabeni

Maria Vlad Romaniţă

”Dialoguri științifice și culturale” la Universitatea ”Dunărea de Jos”

Reperul

Niciun caz nou de infectare cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore

Maria Vlad Romaniţă