Reperul
Economic

Lansare spectaculoasă la apă în Șantierul Naval Damen Galați – VIDEO

* Nava Bibby WaveMaster Horizon, botezată şi lansată la apă astăzi în Şantierul Naval Damen Galati, va deservi două parcuri eoliene din Marea Nordului *

Lansare la apă, astăzi, în Şantierul Naval Damen Galaţi. A fost lansat la apă al cel de-al doilea vas de operaţiuni şi de întreţinere (SOV) 9020 al Bibby Marine Services. În cadrul aceluiaşi eveniment, nava a fost botezată, fiind numită oficial Bibby WaveMaster Horizon. La livrare, în cursul acestui an, nava SOV 9020 va începe lucrările de întreţinere a două parcuri eoliene EnBW şi Enbridge din Marea Nordului Germaniei – Hohe See şi Albatros – pentru Siemens Gamesa Renewable Energy şi EnBW.

Naşa vasului Bibby WaveMaster Horizon a fost Mirna Robert-Du Ry van Beest Holle, soţia lui Peter Robert, director de proiecte speciale la Damen. În calitate de director de dezvoltare al afacerilor la Damen, Peter a contribuit la dezvoltarea SOV 9020 de la începuturile sale.

„În general, noi livrăm 20 de nave pe an, anul acesta avem în portofoliu 18. Multe dintre ele sunt comandate de clienţi care au revenit la noi, aşa cum este şi cazul clientului de astăzi, care s-a întors să construiască şi cea de-a doua navă tot la noi. Preţul acestei nave este confidenţial, dar ţinând cont că este o navă extrem de complexă, preţul este destul de mare”, a declarat Rino Brugge, managing director la Șantierul Naval Damen Galați.

„Nava va opera în zona germană a Mării Nordului în următorii 10 ani, la cele două platforme eoliene de acolo. Primul vas este un pic diferit, operează în alte sectoare, în alte perioade ale anului. A fost relocată, de câteva zile, din Danemarca în Olanda, unde urmrerază să opereze în următoarele şase luni”, a afirmat și Stephen Bolton, Ceo Bibby Marine Services.

Sursa video: Șantierul Naval Damen Galați

Postări asemănătoare

Apan a lansat noile modele Audi A6 și Q8 pe piața locală

Reperul

RAR a lansat astăzi aplicația „ISTORIC VEHICUL”

Reperul

TNL îi cere Guvernului Dăncilă să nu majoreze salariul minim la 1 noiembrie

Reperul