Reperul
Politic

Legătura dintre Drăghincescu şi Securitate. „M-a bătut, dar nu m-a mai chemat”

* Liderul PND Brăila răspunde acuzațiilor lansate de colegul Ştefan Cătălin Iordache *

Războiul declaraţiilor din PND Brăila continuă. Preşedintele filialei, consilierul judeţean Simona Drăghincescu, răspunde criticilor şi acuzaţiilor lansate de colegul său de partid şi de Consiliu, Ştefan Cătălin Iordache. Acesta din urmă a declarat, zilele trecute, în cadrul emisiunii „Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galaţi-Brăila, că Drăghincescu este „purtătorul de cuvânt PSD, precupeață, pupincurist PSD și turnător la Securitate”.

Replica Simonei Drăghincescu a fost oferită tot în studioul „Deschide Lumea”. Aceasta a declarat că supărarea lui Iordache vine din faptul că nu a obţinut o anumită poziţie pe care el şi-ar fi dorit-o. „Iordache e supărat pentru că ar fi vrut funcția de președinte al Consiliului de Administrație la Spitalul Județean, dar nimeni nu a fost de acord cu asta. Era o căciulă puțin cam mare pentru oricare dintre noi (…), nu am înțeles de ce a insistat. I-am spus să meargă în locul meu în CA la Spitalul de Pneumologie. El, nu, că el vrea acolo”, a declarat preşedintele PND Brăila.

Simona Drăghincescu a răspuns şi acuzaţiilor conform cărora ar fi turnat la Securitate. Ea a prezentat în emisiune o hârtie oficială emisă de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) prin care se certifică faptul că nu există elemente care să o poziționeze ca informator sau colaborator al Securității.

Totuşi, Drăghincescu a precizat că acuzația colegului său de partid pleacă de la o întâmplare din timpul studenției, când a fost chemată de către un ofițer de Securitate să-și toarne niște colegi. „Am avut probleme cu Securitatea în anul doi de facultate. M-au chemat de trei ori și mi-au pus aceleași întrebări: dacă știu cine spune bancuri politice, dacă știu ce fete umblă cu studenţi străini și dacă știu cine este împotriva orânduirii comuniste (…). La a treia întâlnire, ofițerul de Securitate mi-a tras o palmă, mi-a spus că știe că eu spun bancuri politice și că am de gând să fug din țară (…). La întrebarea cine umblă cu studenți străini, i-am spus X-uleasa. Mi-a spus ‘Acum chiar că-ți bați joc de mine pentru că tatăl fetei e colonel de Securitate’. I-am spus ‘Dom’le, te interesează cine umblă cu străini sau cine-i mă-sa şi ta-su?’. M-a bătut, dar de atunci nu m-a mai chemat niciodată”, a afirmat președintele PND Brăila, consilierul județean Simona Drăghincescu, la Realitatea TV Galați-Brăila.

Postări asemănătoare

USR se vede la guvernare în 2024

Reperul

Galați-Brăila | Competiția atragerii de bani europeni câștigată net de Galați (VIDEO)

Reperul

A. Popa(PNL Brăila), despre primarul Marian Dragomir: ”Brăila este inundată și Vulturul se distrează cu umbreluțe”

Reperul