Reperul
Politic

Legea asistenților sociali școlari a fost avizată de Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților

stiri politica

O propunere legislativă, ce prevede angajarea unor asistenți sociali școlari, a fost avizată de Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților. Este vorba despre Propunerea legislativă privind modificarea Legii nr.1/2011 privind educația națională (Plx. 315/2021). Conform noilor prevederi, un asistent social va deservi un număr maxim de 800 copii și va fi angajatul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE).

”Pentru funcția de asistent social este necesară absolvirea unei instituții de învățământ superior de profil, de lungă sau de scurtă durată, cu examen de licență ori de absolvire. În prezent, peste 37% dintre copii și tineri cu vârstă până în 24 de ani sunt expuși riscului de sărăcie și excluziune socială. În anul școlar 2018 – 2019 erau 1.535 de școli „defavorizate” (37%), în creștere față de anul școlar 2017 – 2018 când erau 1.169 dintre școli (27%). Această situație favorizează părăsirea timpurie a școlii, care a atins o rată îngrijorătoare în mediul rural (26,6%) față de 17,4% în orașe și suburbii și de 6,2% în municipii. În acest context, prezența unor asistenți sociali ar putea diminua abandonul școlar. Proiectul de lege este trimis pentru un raport comun la Comisia pentru muncă şi protecţie socială și Comisia pentru învăţământ. Dacă va fi adoptată, legea ar urma să fie aplicabilă din anul școlar 2023-2024”, informează, printr-un comunicat de presă, Onuț Atanasiu, deputat PNL e Galați.

Postări asemănătoare

Comisarul european Corina Crețu afirmă că proiectul podului peste Dunăre nici nu a fost depus la Bruxelles

Sorin Rugină

Cum se reorganizează opoziţia la Brăila. PNŢCD: Pe partea dreaptă nu se construieşte nimic. PNL: Am construi, dar cu cine?

Sorin Rugină

Noi drepturi pentru persoanele persecutate politic, pentru foștii deportați și prizonieri

Reperul