Reperul
Administratie Braila Galati Politic Social

Legea care elimină taxa pe apa de ploaie a fost promulgată de președintele României

* Liberalii brăileni, inițiatorii acestui demers, spun că toate consiliile locale din localitățile în care se plătește taxa pe apa de ploaie ar trebui ca, în perioada următoare, să elimine taxa *

Legea prin care taxa pe apa de ploaie poate fi scosă din facturile consumatorilor a fost promulgată de președintele României, Klaus Iohannis. Reamintim că inițiativa i-a aparținut deputatului liberal de Brăila, Vasile Varga, și s-a concretizat în modificarea şi completarea Legii 241 din 2006, privind serviciul de alimentare cu apă şi canalizare. Consiliile locale pot adopta acum hotărâri pentru scutirea populației de la plata colectării, transportului, epurării și evacuării apelor pluviale, serviciile urmând a fi suportate din bugetul local.

Campania pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie din facturi a fost demarată de Partidul Național Liberal – Filiala Brăila în toamna anului trecut și a fost cea mai mare campanie civică desfășurată vreodată în Brăila. Peste 15.000 de brăileni au semnat pentru eliminarea taxei, mai ales după ce campania a scos la iveală multe nereguli: modul arbitrar în care taxa a fost calculată, utilizarea unor coeficienți nereali, a unor suprafețe inexistente și chiar situații aberante în care taxa a fost plătită de populație chiar și în lunile în care nu a plouat.

”Eliminarea taxei pe apa de ploaie este un succes comun, al celor peste 15.000 de brăileni semnatari care au solicitat asta, a echipei de la PNL Brăila, un efort dublat de demersul parlamentar al deputatului liberal Vasile Varga. Acum, odată cu promulgarea legii de către președinte, primarul Marian Dragomir nu mai are niciun motiv să nu scoată taxa din facturi. Ne așteptăm ca, la prima ședință a Consiliului Local Municipal Brăila, acesta să fie primul punct al ordinii de zi. Altfel, declarațiile de până acum ale lui Marian Dragomir, care a spus că își dorea eliminarea taxei, dar nu ar fi avut cadru legal, rămân pură demagogie. Oricum, dacă vom constata că majoritatea PSD din CLM nu va face acest pas, chiar în luna august, consilierii locali liberali vor iniția ei o hotărâre de consiliu pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie”, a declarat Alexandru Dănăilă, președintele PNL Brăila.

Liderul liberalilor brăileni spune că toate consiliile locale din localitățile în care se plătește taxa pe apa de ploaie ar trebui ca, în perioada următoare, să elimine această taxă.

Postări asemănătoare

Maratonul vaccinarii de la Brăila Mall – 1.285 de persoane inoculate

Reperul

Dacă nu ați putut veni la Primărie să cereți subvenția pentru centrală, vine Primăria la voi

Reperul

Războiul din Ucraina în imagini

Reperul