Reperul
Eveniment

Legea care prevede o zi de scutire pentru elevii și studenții care se vaccinează și zi liberă plătită pentru angajații vaccinați, publicată în Monitorul Oficial

Zile libere se acordă pentru fiecare doză de vaccin efectuată, pentru aceasta fiind nevoie de adeverință de vaccinare.
De respectivele drepturi beneficiază și unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului de până la 18 ani sau al persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului / persoanei cu dizabilități.
Aceasta modifică Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, adăugând un nou articol ce prevede, între altele:

„Art. 211. — (1) Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi:
a) câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaților din sistemul public și privat;

b) câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor și studenților; c) câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate și al soldaților și gradaților profesioniști.

(2) Drepturile persoanelor prevăzute la alin. (1) se acordă pe baza adeverinței de vaccinare eliberate potrivit legii. În situația în care ziua liberă coincide cu ziua vaccinării, persoanele prevăzute la alin. (1) au obligația depunerii adeverinței de vaccinare în prima zi lucrătoare de la vaccinare.

(3) Beneficiază de drepturile prevăzute la alin. (1) și unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum și al persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilități. (…)”

Postări asemănătoare

Încă un deces cauzat de hipotermie la Galaţi

Maria Vlad Romaniţă

Bărbatul care a incendiat doi oameni ai străzii în octombrie 2016, condamnat la 22 de ani de închisoare

(VIDEO) Razie pe șoselele din Galați. Vitezoman prins de 2 ori în 10 minute

Maria Vlad Romaniţă