Reperul
Economic Politic

“Let’s Start Up! oportunităţi şi provocări”: Conferinţă de antreprenoriat, sâmbătă, la Galaţi

* Conferinţa este organizată de TNL Galaţi, iar intrarea este gratuită *

Tinerii care vor să-şi deschidă o afacere sau care au făcut deja acest pas şi au nevoie de îndrumare sau consultanţă sunt aşteptaţi la conferinţa “Let’s Start Up! Oportunităţi şi provocări”. Dezbaterea este organizată de Tineretul Naţional Liberal – Filiala Galaţi şi va avea loc sâmbătă, 13 ianuarie, de la ora 11:00, la Parcul de Soft. Intrarea la eveniment va fi gratuită.

Consilierul local PNL Alexandru Şerban, cel mai tânăr membru al CL Galaţi, a declarat, în cadrul ediţiei de marţi a emisiunii “Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galaţi-Brăila, că participanţii la dezbatere vor putea intra în dialog cu specialişti în business şi legiuitori, respectiv parlamentari PNL. Preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România pentru Regiunea Sud-Est, Radu Oprea, şi el prezent în studioul “Deschide Lumea”, a confirmat, la rândul său, prezenţa la conferinţă.

Şerban şi Oprea au vorbit în emisiune despre subiectul momentului în ceea ce îi priveşte pe tinerii antreprenori, adică programul Start Up Nation. Lansat în România în 2017 pentru a stimula tinerii să-şi dezvolte o afacere beneficiind de un sprijin nerambursabil de până la 200.000 de lei, programul s-a împotmolit, în special din cauza birocraţiei excesive, spune Radu Oprea.

Practic, dintre cele 8.400 de firme selectate în cadrul programului, până acum au primit banii aferenţi proiectelor depuse doar aproximativ 140 de firme, adică sub 2%. În tot acest timp, celelalte peste 8.200 de societăţi sunt deja pe pierdere, întrucât au făcut împrumuturi bancare pentru a putea angaja personal şi cumpăra utilaje conform business planului şi nu se ştie când vor primi banii din program.

Postări asemănătoare

”Susţine construcţia Spitalului Regional Brăila-Galaţi!”, tema de campanie a PNL pentru regiune

Reperul

Cătălin Cristache o acuză pe Genica Totolici! Fosta directoare a Transurb ar fi trecut pe firma nepotului 80% din cursele pentru ArcelorMittal

Sorin Rugină

De acum la RAR se poate afla și istoricul de daune al vehiculelor!

Maria Vlad Romaniţă