Reperul
Eveniment

Liberalii brăileni – bătălie în Consiliul Local pentru aplicarea Legii Varga privind eliminarea taxei pe apa de ploaie

* Pentru că pe ordinea de zi a ședinței din august primarul nu a pus și un proiect de hotărâre care să prevadă modificările aduse la Legea 241/2006, care le permit autorităţilor să scutească populaţia de la plata taxei pentru apa de ploaie, liberalii brăileni vor propune ei, luna aceasta, un astfel de proiect *

Consilierii municipali PNL au anunţat, recent, că nu vor lăsa lucrurile așa cum își dorește primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, în ceea ce privește taxa pe apa pluvială. Mai precis, aceștia au anunțat că, la ședința CLM din septembrie, vor iniţia un proiect de hotărâre, astfel încât Legea Varga să fie pusă în aplicare.

Mai mult, consilierul PNL Adrian Tabarac l-a atacat pe edilul șef, acuzându-l de ipocrizie, remintind faptul că primarul a declarat de mai multe ori că, dacă legea va fi aprobată, el o va pune în aplicare, iar acum a dat înapoi.

”A avut loc şedinţa ordinară CLM a lunii august. Este prima şedinţă de CLM după intrarea în vigoare a Legii Varga, aşa cum este ea cunoscută în Brăila, şi anume legea care lansează posibilitatea autorităţilor locale să elimine taxa pe apa de ploaie. Ştiţi foarte bine că primarul Dragomir a spus că, atunci când legislaţia îi va permite să elimine această taxă, va face un proiect de hotărâre. Am aşteptat până în ceasul al 12-lea şi am crezut că nu va fi doar o ipocrizie, doar un lucru spus, ci că va fi şi făcut. Iată că după ce această lege a fost promulgată şi a intrat în vigoare, ne-am trezit astăzi că nu doreşte să elimite taxa pe apa de ploaie. Nu este nicio problemă. În luna septembrie vom iniţia noi un proiect. Nu am făcut-o de acum pentru că am vrut să vedem ce va face la această şedinţă”, a declarat Tabarac în cadrul unei conferințe de presă.

Liberalii au adăugat că nu au renunțat la ideea organizării unui referendum pentru demiterea primarului, ba mai mult, strâng în continuare semnături pentru acest lucru.

Postări asemănătoare

Gerul a omorât trei bărbaţi în judeţul Galaţi

Maria Vlad Romaniţă

Piroman arestat preventiv

Maria Vlad Romaniţă

Minori, hoți în serie

Maria Vlad Romaniţă