Reperul
Administratie Braila Politic

Liberalii brăileni îi cer demisia directoarei de la Piețe

* Liberalii își motivează cererea prin rezultatele financiare catastrofale înregistrate de această instituție *

Șirul de abuzuri la adresa salariaților și rezultatele financiare dezastruoase înregistrate la Administrația Piețelor și Târgurilor (APT) Brăila îl determină pe liderul liberalilor brăileni, Adrian Tabarac, să ceară public demisia directoarei Meluța Drăguț. După ce, de aproape un an, salariații au fost hărțuiți zilnic și amenințați cu desfacerea contractului de muncă dacă nu fac pe placul conducerii, acum, amenințările sunt puse în practică. În urma unei ședințe a Consiliului de Administrație al APT de la sfârșitul lunii noiembrie 2018, s-a luat decizia desființării unui număr de posturi, pe fondul pierderilor înregistrate. Salariații de la piață, indiferent de calificarea lor, au primit pe 30 ianuarie 2019 notificare că, până la 1 februarie, trebuie să opteze pentru un alt post sau să plece din unitate începând cu 1 martie. Cum cele mai multe posturi oferite ca alternativă sunt de paznic, salariații APT se plâng că, în realitate, au aflat de pe o zi pe alta că vor fi concediați. În această situație se află aproximativ 80 de salariați și, pe cale de consecință, și familiile acestora.

„Este un nou abuz al conducerii APT, prin care se încearcă să se acopere, de fapt, incompetența directorului Meluța Drăguț, care a reușit trista performanță de a duce Administrația Piețelor și Târgurilor la un deficit de șase milioane de lei. De când a venit Meluța Drăguț, scandalurile s-au ținut lanț la APT, indiferent că a fost vorba despre comercianții cărora li s-au pus tot felul de obstacole sau despre salariați. Cât de eficiente au fost măsurile se vede în rezultatele financiare. Acum, se încearcă acoperirea pierderilor prin disponibilizarea personalului. La APT este, de fapt, o altă familie impusă de PSD și de primarul Marian Dragomir: câțiva oameni de partid, incompetenți și cu salarii mari, care conduc spre dezastru, la fel cum se întâmplă și la CUP Dunărea sau la Braicar. De aceea, solicit public demisia directorului APT, Meluța Drăguț”, declară Adrian Tabarac, președintele Organizatiei Municipale PNL Brăila.

Angajații de la Piață au cele mai mici salarii din sistemul public, cei mai mulți fiind retribuiți cu salariul minim pe economie, sunt somați să-și schimbe încadrarea, altfel, își vor pierde locul de muncă. Indiferent de meseria pentru care au calificare, toți cei care lucrau până acum ca electricieni, zugravi, dulgheri etc, ar trebui să devină peste noapte paznici, deși nu au cursuri de specialitate și, poate, nici abilitățile necesare.

Postări asemănătoare

BEC a stabilit ordinea pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare

Reperul

Cătălin Cristache, la Realitatea TV Galați-Brăila: ALDE, un partid susținut de cămătari!

Sorin Rugină

Proiect cu fonduri europene pentru Spitalul Județean

Reperul