Reperul
Eveniment Politic

Liberalii brăileni nu au fost invitați la întâlnirea cu Petre Daea

Liberalii Brăileni sunt nemulțumiți că nu au fost invitați vinerea trecută la întâlnirea cu ministrul Agriculturii, care a avut loc la Lacu Sărat.  Mai mult, șeful PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, susține că foarte mulți fermieri nu au știut de vizita ministrului.

La Caravana Cunoașterii au fost în prezidiu PSD-iști care n-au nicio legătură cu agricultura și nici cu cunoașterea. Ce treabă are președintele președinților, domnul Iulian Francisk Chiriac, cu agricultura? Ce treabă are domnul Iulian Francisk Chiriac cu cunoașterea?

Din imaginile pe care le-am văzut, Caravana Cunoașterii de la Brăila a fost un gen de cel de-al XV-lea Congres PCR, organizat în stil comunist, în care toți cei care erau bănuiți că ar avea o cât de mică legătură cu PNL-ul, adică „dușmanii partidului”, au fost excluși din start. PSD și ministrul Petre Daea consideră că fermierii care sunt suspecți de liberalism nu merită să primească informații despre Planul Național Strategic 2023-2027 și despre fondurile europene ce pot fi accesate. Dacă ar fi după cei din PSD, toți banii ar merge numai la ai lor”, a transmis printr-un comunicat de presă deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila.

În aceeași informare, liderul liberalilor brăileni a trimis ”săgeți ironice” la adresa ministrului Agriculturii, Petre Daea .

Din declarațiile pe care le-am văzut, domnul Daea a dovedit încă o dată că ar avea mare nevoie de odihnă, ceea ce este de înțeles, la vârsta sa venerabilă. Cel mai probabil domnul Daea crede că este de neînlocuit, pentru că de câte ori au nevoie de un ministru pentru Agricultură, PSD-iștii se comportă de parcă n-ar avea în partid nicio persoană mai tânără care să se priceapă la agricultură și se tot întorc la Daea ca la sfintele moaște.

Lăsați-l, domnule, să-și vadă de treaba lui, să cultive vița de vie, să facă vin, că înțeleg că pentru domnul Daea e o mare bucurie faptul că sistemul antigrindină ne-a ferit de necazul de a rămâne fără vin! Sau să crească oi, că văd că iubește oile, că face ce face și oricare ar fi subiectul discuției, el ajunge la oaie. Așa a făcut și vineri, în discursul său, când a plecat de la „vaca e dușmanul planetei” și de la ajutorul pentru bunăstarea taurinelor și a ajuns la „Cine se duce în piscul muntelui? Oaia!”. Și cine se duce prin canale? Daea! Și cine se ia cu mâinile de cap? Agricultorii care își doresc în fruntea ministerului un om tânăr, cu o viziune nouă, modernă, în domeniu”, a mai adăugat președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa.

Postări asemănătoare

Referendum pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie sau referendum pentru demiterea primarului și dizolvarea CLM Brăila

Reperul

Onuț Valeriu Atanasiu (PNL) vrea reluarea furnizării de apă rece la asociațiile unde serviciul este sistat

Reperul

Antoneta Ioniță: Gărzile personalului medical să fie recunoscute ca vechime în muncă!

Reperul