Reperul
Administratie Braila Politic Social

Liberalii încearcă iar să obţină în Consiliul Local eliminarea taxei pe apa de ploaie

* Demersul lor se va baza de această dată pe o decizie a Tribunalului Mehedinți, prin care se dă câștig de cauză Consiliului Local Municipal Drobeta Turnu Severin, într-un proces cu operatorul local de apă-canal *

Liberalii brăileni nu se lasă și vor să forțeze CLM Brăila să accepte un proiect privind eliminarea taxei pe apa de ploaie, de data asta bazându-se pe o decizie dată anul trecut de Tribunalul Mehedinți, prin care se dă câștig de cauză Consiliului Local Municipal Drobeta Turnu Severin într-un proces cu Secom SA, operatorul local de apă-canal, fix pe această speţă.

“Această măsură pe care domnul primar a catalogat-o drept ilegală de-a lungul timpului s-a dovedit a fi consfinţită de Tribunalul Mehedinți pe o speţă similară. Diferența a fost că acolo CLM a fost de acord și a votat proiectul de eliminare a taxei apei de ploaie din facturile cetăţenilor, spre deosebire de cei din Brăila. Proiect pe care noi l-am propus de multe ori deja în CLM, proiect ce a fost susținut deja de peste 15.000 de brăileni care au semnat pentru inițierea acestuia, o iniţiativă cetăţenească. Toate încercările au fost respinse prin votul PSD, la inițiativa primarului Dragomir. Practic, primarul a determinat consilierii să voteze «împotriva» eliminării taxei pe apa de ploaie, pe motiv că nu e legală această măsură. CLM Drobeta Turnu Severin a validat această măsură. Societatea lor de furnizare a apei potabile se numește SECOM SA și a contestat în instanţă hotărârea de Consiliu prin care a fost eliminată taxa pe apa de ploaie, iar pe 15 decembrie 2017 a fost emisă hotărârea în dosar prin care a rămas valabilă hotărârea de Consiliu. Deci HCLM Drobeta Turnu Severin acum, în instanţă, pe legislația actuală, fără niciun fel de modificare produce efecte, iar locuitorii acestui municipiu nu vor mai plăti apa de ploaie”, a explicat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă.

Acesta a punctat faptul că liberalii brăileni vor încerca astfel să promoveze în CLM un proiect de hotărâre pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie, pe modelul celui aprobat de Tribunalul Mehedinți.

Postări asemănătoare

Federaţia “Solidaritatea Sanitară”: Autorităţile comit un abuz atunci când obligă lucrătorii din sănătate care sunt imunizaţi să se testeze periodic pe cheltuiala lor

Reperul

720 de gălățeni au fost vaccinați din lotul retras de Ministerul Sănătății

Maria Vlad Romaniţă

Colegiul Pedagogic s-a închis a doua oară din cauza noului coronavirus

Maria Vlad Romaniţă