Reperul
Economic Eveniment Investitii

Preluare oficială | Sanjeev Gupta în vizită pe platforma siderurgică din Galați

Combinatul siderurgic de la Galați a trecut oficial în portofoliul Liberty, ajungând astfel parte a grupului GFC Alliance. Totul s-a întâmplat în prezența președintelui grupului, omul de afaceri Sanjeev Gupta ce decis preluarea unității siderurgice din Galați de la liderul mondial de pe piața oțelului, compania ArcelorMittal.

Gupta a vizitat astăzi combinatul fiind însoțit de membrii familiei sale: soția și copiii, fratele, sora și tatal său. În discursul ținut în fața unui grup de aproximativ 300 de salariați ai combinatului, el a declarat că unitatea de la Galați este cea mai mare din portofoliul său și că urmează ca în următorii cinci ani aici să se deruleze investiții de circa 200 de milioane de euro, după ce va fi făcută o evaluare completă a combinatului.

Gupta a ridicat simbolic steagurile Liberty și cel al GFC Alliance în fața turnului administrativ, iar apoi a inaugurat o nouă linie de tăiere în foi din cadrul laminorului de benzi la cald.

Noi avem in Marea Britanie o inițiativă în acest sens. Ne implicam în educație pornind chiar de la clasele primare pentru a atrage tineri către industrie. Daca vrem să creștem producția putem avea o problemă: varsta medie a muncitorilor nostri este destul de mare și vedem o lipsă de interes din partea celor tineri să vina în industria noastră”, a declarat Sanjeev Gupta, care a adus în discuție și prețul energiei, dar și noile si noile inițiative europene menite a proteja producătorii europeni din metalurgie de țările din afara spațiul, au fost alte probleme luate in discutie.

La eveniment au participat ambasadorul britanic Andrew Noble, ministrul economiei Radu Oprea, europarlamentarul Dan Nica, prefectul Galatiului Dorin Otrocol, primarul Ionut Pucheanu și presedintele CJ Galați, Costel Fotea.

Postări asemănătoare

Moarte suspectă. Un bărbat a murit sub o mașină parcată

Maria Vlad Romaniţă

Spargere la un bancomat din Tulucești

Maria Vlad Romaniţă

Campionatul Național Individual de Tenis pentru Seniori 35+ începe miercuri la Galați

Reperul