Reperul
Economic Eveniment Investitii

Liberty Galați a investit 7 milioane de Euro într-un echipament de depoluare de ultimă generație

stiri galati

Combinatul siderurgic și oamenii săi sunt hotărâți să demonstreze că se poate produce mai mult și mai bine, protejând mai eficient mediulînconjurător, în acord cuambiția G.F.G. de a deveni neutri de carbon până în 2030

Liberty Galați a finalizat lucrările de montare a unei noi instalații de desprăfuire pe fluxul primar, un Filtru Hibrid care deservește Mașina de Aglomerare nr. 5. Noul echipament, acum în verificări finale, reduce substanțial emisiile de pulberi rezultate din procesul de aglomerare, folosind o tehnologie implementată în premieră în Combinat. “În ciuda dificultăților prin care trece piața, continuăm să acționăm pentru a ne respecta angajamentele de mediu și a ne încadra în normele europene”, a declarat Bogdan Grecu, Directorul General al Liberty Galați. Filtrul Hibrid scade emisiile de pulberi la coș cu peste 50% față de situația anterioarăși le aduce în limitele stabilite de normele stabilite de Uniunea Europeană și de cerințele Autorizației Integrate de Mediu intrată în vigoare la finalul anului trecut. Proiectul a constat în transformarea electrofiltrului de la Mașina de Aglomerare într-un filtru hibrid care reține praful în etape succesive, mai întâi în câmp electrostatic și mai apoi în saci filtranți. Noua investiție a costat circa 7 milioane de Euro și are o eficiență reținere a prafului de peste 99% dar și consumuri energetice mai bune. În ultimii 12 ani, Liberty Galaţi a cheltuit circa 190 milioane de Euro pe investiții în echipamente de depoluareși alte îmbunătățiri de mediu.

Postări asemănătoare

Lucrări demarate la Centura orașului, cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii ani

Maria Vlad Romaniţă

Comisarul european Corina Crețu clarifică situația “îndulcită” de PSD Brăila: Nu există un contract privind construirea podului cu sprijinul UE!

Sorin Rugină

Primii pași în cadrul Academiei Liberty – Greensteel

Reperul