Reperul
Eveniment Politic

Liderul PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa: “România a primit ieri, 2 decembrie, prima tranșă de 1,89 miliarde euro din PNRR”

Liberalul brăilean spune ca acestea sunt vești foarte bune, în contextul în care această sumă reprezintă avansul de 13% din partea de granturi a PNRR și a fost virată ca urmare a Acordului privind contribuția financiară nerambursabilă dintre România și Comisia Europeană, semnat de Florin Cîțu pe 25 noiembrie.

“Tranșa a doua a prefinanțării, în valoare de circa 1,94 miliarde euro (aferentă părții de împrumuturi din PNRR) urmează să fie virată tot luna aceasta, iar în anul 2022 România va primi 6,17 miliarde euro prin PNRR. Noul instrument financiar european de redresare și reziliență, PNRR, este diferit de fondurile europene clasice, fiindcă presupune atât investiții, cât și realizarea unor reforme. Cele 64 de reforme și 107 investiții din PNRR se condiționează reciproc și vor reprezenta fundamentul pe care fiecare minister își va concentra eforturile și resursele în următorii ani”, a punctat Alexandru Popa.

Deputatul brăilean a mai explicat că, prin PNRR, România va beneficia de 29,2 miliarde euro până în 2026, dintre care 14,24 miliarde euro sunt fonduri nerambursabile și 14,94 miliarde euro sunt credite.

“Am obținut în PNRR cele mai mari finanțări în domeniile în care România avea cea mai acută nevoie de investiții: Transport, Sănătate și Educație. Dintre toate planurile naționale aprobate, România a obținut cea mai mare pondere (30%) alocată investițiilor în infrastructura de Transport. Și amintesc cele mai importante 5 investiții prin PNRR:-9,4 miliarde euro – TRANSPORT (pe componentele „Transport sustenabil” și „Fondul local”);-3,6 miliarde euro – EDUCAȚIE (finanțarea programului „România educată”);-2,56 miliarde euro – SECTOR PRIVAT, CERCETARE, DEZVOLTARE ȘI INVOVARE;-2,45 miliarde euro – SĂNĂTATE (spitale noi și investiții în infrastructura prespitalicească);-2,2 miliarde euro – REABILITAREA ENERGETICĂ ȘI SEISMICĂ a clădirilor“, a mai adăugat Popa. 

Postări asemănătoare

Edouard Martin, PE: Mittal este campion mondial la ajutoare de stat

Sorin Rugină

Alexandru Dănăilă: Ma‭şina de vot a PSD Brăila distruge speran‭ţ‬ele brăilenilor

Reperul

PUCHEANU: NU MARIUS STAN A CONDUS PRIMĂRIA. AUREL VLAICU A FĂCUT-O. STAN ERA LA PESCUIT!

Sorin Rugină