Reperul
Politic

Liderul PSD Galaţi, Dan Nica, a votat pentru demiterea lui Mihai Tudose

* Aşa consideră primarul PSD Ionuţ Pucheanu *

Preşedintele filialei judeţene PSD Galaţi, europarlamentarul Dan Nica, a votat în Comitetul Executiv Naţional al partidului pentru retragerea sprijinului politic al fostului premier Mihai Tudose, care a demisionat din funcţie imediat după vot. Asta reiese din declaraţiile pe care primarul social-democrat al municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, le-a făcut în cadrul ediţiei de marţi seară a emisiunii „Deschide Lumea”, de la Realitatea TV Galaţi-Brăila.

„Luând-o printr-o linie de excludere, să spunem aşa, a celor care s-au abţinut sau au votat împotriva demiterii, nu l-am regăsit pe domnul Nica nici într-o listă, nici în cealaltă. Prin urmare, deduc că a fost în spiritul majorităţii celor din partid”, a afirmat edilul Ionuţ Pucheanu.

Întrebat dacă Dan Nica a plecat la şedinţa CExN cu un mandat din partea organizaţiei judeţene PSD Galaţi, primarul a răspuns afirmativ. „Ba da, a fost o discuţie vineri de la care eu am lipsit,  nefiind în localitate. A fost un mandat şi un vot în direcţia majorităţii”, a spus Ionuţ Pucheanu la „Deschide Lumea”.

Un mare semn de întrebare se ridică în jurul votului dat de Ion Rotaru, preşedintele filialei PSD Brăila, cea din care face parte Mihai Tudose. Rotaru a declarat pentru „Obiectiv Vocea Brăilei” că ar fi votat împotriva demiterii lui Tudose. „Personal, regret plecarea din funcţie a prim-ministrului Mihai Tudose, care a obţinut rezultate bune în activitate. (…) Eu am votat împotriva demiterii, (…) dar este o decizie a CEx-ului pe care trebuie să o respectăm şi să o punem în practică”, a afirmat Rotaru pentru cotidianul brăilean.

Declaraţia sa vine însă în contradicţie cu informaţiile apărute în presa centrală, conform cărora senatorul brăilean nu s-ar afla nici pe lista celor care au votat împotriva demiterii, nici pe cea a celor care s-au abţinut de la vot.

Postări asemănătoare

S-au stabilit datele pentru alegerile interne din cadrul PNL Brăila

Reperul

PSD-iștii văd venind cea mai mare înfrângere de după Revoluție. Iohannis: PSD bagă în disperare pensionarii cu o minciună gogonată

Reperul

Vasile Varga: Proiectul de eliminare a taxei pe apa de ploaie de pe facturile cetățenilor va intra în dezbaterea Camerei Deputaților

Reperul