Reperul
Social

Lista serviciilor de care poate beneficia orice persoană în farmacii

Ordinul Ministrului Sănătății nr. 2.382/2021, publicat vineri în Monitorul Oficial, stabilește metodologia de realizare și implementare a serviciilor farmaceutice și nomenclatorul acestora.

Actul normativ extinde lista serviciilor de care poate beneficia orice persoană în farmacii. Pe lângă serviciile deja oferite, în curând, farmaciile se pot ocupa și de gestionarea pacientului cronic (hipertensiv, diabetic, cu afecțiuni pulmonare etc.) și a celui aflat sub tratament cu anticoagulante orale, de evaluarea și monitorizarea pacientului cu polimedicație, de testare rapidă, de vaccinare antigripală sau de educație privind sănătatea alimentației.

În farmacii se va putea face măsurarea unor parametri biologici și a funcțiilor vitale, precum glicemie, tensiune arterială, colesterol, saturație de oxigen, sau consilierea privind contracepția de urgență cu administrare orală.

Tarifele aferente acestor servicii farmaceutice trebuie reglementate printr-o serie de ghiduri de bună practică farmaceutică.

Aceste documente trebuie elaborate de către comisia de specialitate farmaceutică, pentru fiecare serviciu farmaceutic în parte, cu consultarea Colegiului Farmaciștilor din România, și aprobate prin ordin al ministrului sănătății.

Totodată, tarifele practicate de către fiecare unitate farmaceutică în parte trebuie afișate în mod transparent și la loc vizibil.

Postări asemănătoare

Căței omorâți în adăpostul Ecosal

Maria Vlad Romaniţă

ADMITEREA 2019 la Universitatea ”Danubius” – Avantaje pentru candidații care se înscriu în prima sesiune

Reperul

Focar de pestă porcină africană descoperit și în municipiul Brăila

Reperul