Reperul
Economic Social

Loc fruntas ocupat de UDJG in topul mondial „Ranking Web of Universities”

ultimele stiri galati

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se situează pe poziția a XI-a în România și pe locul 2153 în lume în Ranking Web of Universities, un top care analizează peste 20.000 de universităţi din toată lumea.

Au fost analizate peste 100 de instituții de învățământ superior din România iar criteriile care s-au luat în considerare au fost impactul din mediul online (numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universităţii le primeşte de la terţe părţi), prezenţa online (poziţia în motoarele de căutare şi vizibilitatea globală pe internet), deschiderea (numărul total de documente publicate pe site-uri dedicate, conform Google) şi excelenţa (calitatea articolelor ştiinţifice publicate în jurnale internaţionale cu impact ridicat, aflate în primele 10% cele mai citate într-un anumit domeniu).

Universitatea „Dunărea de Jos” a obținut punctaje mari la relevanţa cercetării, calitatea conţinutului publicat şi vizibilitatea din mediul online.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliul Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania, începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

Mai multe detalii aflați accesând: http://webometrics.info/en/Europe/Romania

Postări asemănătoare

Se redeschide ZOO Galați (Galerie foto)

Maria Vlad Romaniţă

Refugiații ucraineni ajutați să se angajeze în Galați

Maria Vlad Romaniţă

A început pelerinajul de Sf. Andrei. Credincioșii se închină la moaștele Apostolului și ale Sf. Iosif cel Milostiv

Maria Vlad Romaniţă