Reperul
Eveniment Galati Social

Locatarii blocurilor cu crăpături din Mazepa ar putea fi evacuați

* Locatarii vor fi relocați dacă expertiza tehnică, aflată în derulare, va arăta că sunt necesare lucrări de anvergură pentru stabilizarea blocurilor *

Situația locatarilor a două blocuri din centrul orașului, care de duminică se plângeau de tasări și crăpături în apartamente și în asfaltul din fața blocurilor, s-ar putea agrava. Primăria Galați, care a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență în acest caz, ia în calcul chiar evacuarea locatarilor și mutarea lor în locuințe sociale. Asta doar dacă expertiza tehnică, aflată în derulare, va arăta că sunt necesare lucrări de anvergură pentru stabilizarea blocurilor.

Deocamdată se fac anchete sociale, oamenii fiind întrebați dacă vor să nu să se mute, dacă va fi nevoie. Unii, mai temători, dar care au și alte variante, părăsesc deja blocul. Oamenii se plâng că a crescut numărul crăpăturilor din case și că nu se mai simt în siguranță. „Noi am fost anunțați că s-a făcut inventarierea apartamentelor și că va trebui să ne mutăm în Micro 17. Nu pot să spun acum dacă îmi convine sau nu, poate nu o să fie cazul, o să analizeze până când vor lua o hotărâre definitivă. Mai am curaj să stau în casa mea acum. Sunt zvonuri, că ar dura un an. Nu știu ce voi face, dar dacă va trebui, dacă se decide asta, o să plecăm”, spunea un locatar.

În paralel, Primăria Galați caută soluții pentru spații ce ar putea deveni, pentru o perioadă determinată de timp, locuințe de necesitate. În felul acesta se vor scurta considerabil timpii de așteptare, în cazul în care expertiza va arăta că aceste acțiuni sunt necesare.

Postări asemănătoare

Cabinetele de medicină de familie vor putea deschide puncte secundare de lucru

Reperul

Incendiu de proporții în localitatea brăileană Plopu

Reperul

(VIDEO) Amenzi la Trecere Bac Galați

Maria Vlad Romaniţă