Reperul
Social

Locuitorii comunei Vânători primesc apă cu porţia din cauza secetei şi a reţelei subdimensionate

* O zi primesc apă cei din Vânători şi o zi cei din Sat Costi *

Locuitorii comunei Vânători primesc apă cu porția, o zi da și una nu, din pricina secetei, dar și a subdimensionării rețelei de alimentare cu apă, care nu face față la consumul mare din acest anotimp.

„În acest moment, în sat Vânători și în Sat Costi am instituit un program: o zi are sat Vânători, o zi are Sat Costi, datorită consumului crescut de apă şi a secetei”, spune Marian Ghinea, primarul din Vânători.

În curți şi grădini, unele fructe, legume sau florile sunt greu de protejat. Din cauza lipsei de apă, nu au crescut destul ori s-au stafidit.

Oamenii din sat nu sunt deloc mulțumiți, dar nu prea au ce face. Nu își pot folosi nici mașinile de spălat sau centralele când au nevoie.

Primarul ar avea o soluție, dar încă nu a găsit constructori interesați. „Soluția noastră este lucrarea de aducțiune pe care am scos-o la licitaţie luna trecută, dar nu s-a prezentat nici un executant”, a spus edilul din Vânători.

Nu este, din păcate, singurul an în care locuitorii din Vânători au parte de raționalizarea pe timp de vară a apei din reţeaua publică.

Postări asemănătoare

Fierbe Dunărea!

Maria Vlad Romaniţă

WhatsApp a introdus o nouă funcție: un singur cont pe mai multe telefoane

Reperul

Cozonac, drob și alimente de bază pentru asistații social

Maria Vlad Romaniţă