Reperul
Eveniment

Loverboy: Trimiteau fete să se prostitueze în Londra și ei se plimbau cu limuzina în Galați

* Trei persoane au fost reținute pentru proxenetism *

Doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 23 și 47 de ani, au fost reținuți și urmează a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de persoane. Ei sunt bănuiți că, în ultimii cinci ani, au sedus mai multe fete, pe care le-au trimis apoi să se prostitueze în capitala Marii Britanii, luându-le aproape toți banii.

“Procurori din cadrul DI.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați şi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Lazăr Marius-Daniel zis Macei, în vârstă de 23 de ani, Lazăr Marcel, în vârstă de 47 de ani, şi Preda Nicoleta-Nela, în vârstă de 32 ani, cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane în formă continuată”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

În  cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2013, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat având ca scop recrutarea de victime în scopul exploatării sexuale şi şi-au însuşit, în majoritate sau în totalitate, banii câștigaţi de victime.

“Modul de operare era cel specific acestei activităţi infracţionale, în sensul că, utilizând metoda ‘Loverboy’, inculpaţii au recrutat prin inducere în eroare un număr de cel puţin trei victime pe care ulterior le-au transportat, transferat, adăpostit şi primit în scopul exploatării sexuale prin constrângere fizică şi psihică, menţinere în eroare şi şantaj emoţional, luându-le şi păstrându-le actele de stabilire a identităţii şi bunurile de valoare, în diferite case de toleranță de pe teritoriul metropolei londoneze – Marea Britanie, însuşindu-şi sumele obţinute din practicarea prostituţiei, fiind stabilit până la acest moment un folos infracţional de cel puţin 90.000 lire sterline”, explică DIICOT.

Cei trei inculpaţi au fost reţinuţi în urma a şapte percheziţii efectuate de procurorii DIICOT şi de ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi vor fi prezentaţi judecătorilor Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, anchetatorii au ridicat mai multe probe, între care un bolid de lux, achiziţionat din sumele de bani obţinute din exploatarea victimelor traficului de persoane.

Postări asemănătoare

Prins după ce a spart 7 farmacii

Maria Vlad Romaniţă

Brăilean de 73 de ani, arestat pentru că a încercat să își omoare cumnatul

Reperul

Reținut după ce i-a incendiat mașina soției

Maria Vlad Romaniţă