Reperul
Politic

Lucian Căprariu: E o catastrofă, suntem în fața unei crize majore

* Sătul de incompetenţa autorităţii locale, consilierul local independent a înfiinţat un partid nou care, spune el, va veni cu soluţii la problemele brăilenilor *

Consilierul local independent Lucian Căprariu a lansat, pe 1 iunie, o nouă formaţiune politică – Partidul Brăila Nouă. Acest partid se vrea a fi o construcţie politică locală, fără a viza extinderea la nivel național. Asta deoarece fondatorii formaţiunii vor să se concentreze pe soluţionarea problemelor de la nivel local. Cea mai spinoasă, spune Căprariu, este lipsa de oportunităţi, ceea ce a generat deja un exod masiv al brăilenilor.

“E o catastrofă, pentru că se produce o migrație fără precedent și suntem în fața unei crize majore. Pierdem foarte mult. În afară de partea economică, pierdem rude, pierdem prieteni, ne pleacă copiii. De ce? Pentru că nu se creează oportunități”, a declarat Lucian Căprariu în cadrul emisiunii “Deschide Lumea”, de la Realitatea TV Galaţi-Brăila.

Căprariu a explicat că administraţia locală are la dispoziţie un instrument eficient de creare de oportunităţi, respectiv fondurile europene, însă nu îl foloseşte la capacitate maximă. “Nu-ți crapă ție obrazul, primar de mare oraș, când ai atras doar 5 milioane de euro? Vine Oradea și spune: da, 260 de milioane de lei. Oradea, care este un oraș la același nivel de populație ca Brăila”, a declarat Lucian Căprariu.

Postări asemănătoare

Victor Ponta despre demisia în bloc a filialei Pro România: La Brăila nu erau o mie de membri!

Reperul

Banii suplimentari dați de Guvern, topiți în salarii și subvenții

Reperul

Antoneta Ioniță: Ce face astăzi PSD este o rușine față de oamenii care au murit la Revoluție

Reperul