Reperul
Administratie Braila

Lucrările la Podul peste Dunăre încep în toamnă, mai devreme decât a fost stabilit inițial

* Constructorii podului vor să câștige în toamnă timpul pe care l-ar pierde în primăvară, când cotele apelor Dunării sunt mai ridicate *

Șefii administrației publice brăilene sunt extrem de încântați de modul în care merg lucrurile în privința podului peste Dunăre. Atât primarul municipiului, Marian Dragomir, cât și președintele CJ, Iulian Chiriac, au explicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că sunt convinși că firmele care vor construi podul o vor face cu maximum de competență, portofoliul lor stând mărturie în acest sens.

”Săptămâna trecută eu am participat la București la o întâlnire cu Banca Mondială, Ambasada Japoniei și societăți comerciale din Japonia și, în paralel, domnul președinte (președintele CJ Băila, Iulian Chiriac – n.r.) a participat la Brăila la o întâlnire cu societăți comerciale din Japonia, iar una dintre temele abordate în ambele situații a fost cea legată de Pod, la care au participat constructorii Podului, care au intenții foarte serioase. Firma japoneză ne-a transmis un film, pentru a demonstra puterea acestei societăți și experiența ei în construcții similare. Ei au inaugurat acum câțiva ani unul dintre cele mai mari poduri din lume, peste strâmtoarea Bosfor”, a explicat primarul Marian Dragomir.

La rândul său, președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, a ținut să precizeze că, din toamnă, deci chiar înaintea planificării, se va da drumul la șantier, cu amenajarea drumului forestier de pe malul Dunării și diverse foraje. ”Săptămâna trecută am avut ședința tehnică cu șeful de proiect, au venit reprezentanți și de la cele două firme, cea japoneză și cea italiană. Sunt trei grupuri de lucru, unul în Japonia, unul în Italia și unul în România, iar partea de proiectare e aproape gata. Proiectul e în desfășurare, se poate vedea pe partea stângă a digului, cum te duci spre Galați, că se fac studii geo. Au venit să prezinte proiectul și detaliile tehnice, cu rugămintea să îi ajutăm la organizarea de șantier, cu birocrația. Cu promisiunea că din toamnă deja se va organiza șantierul și va începe prima etapă, efectiv, podul, celelalte viaducte vor fi în partea a doua. Au 14 poduri construite până acum. Au fost mici aspecte de modificat la partea de studiu de fezabilitate, cum ar fi iluminatul, care s-a mutat de pe lateral pe mijloc, dar nimic atât de important încât să nu se meargă mai departe. Din toamnă vor avea echipa de șantier și proiectare la Brăila, mai au două avize de luat de la Apele Române și de la Romsilva și din toamnă vor deschide șantierul. Vor să câștige acum timpul pe care l-ar pierde în primăvară, când fluviul e ridicat”, a adăugat Chiriac.

Ulterior conferinței de presă, pe paginile de pe Facebook ale Primăriei Brăila și Consiliului Județean Brăila a fost postat un film de prezentare realizat de firma japoneză IHI SYSTEMS la construirea podului Osmangazi, de peste Bosfor.

Postări asemănătoare

Referendum pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie sau referendum pentru demiterea primarului și dizolvarea CLM Brăila

Reperul

Prima bandă de pe Faleza Superioară, blocată pentru executarea de foraje

Reperul

Scandalul de la HC Dunărea Brăila, între politică și relații sexuale

Sorin Rugină