Reperul
Politic Social

Mai puține echipaje medicale la SAJ Brăila după recentele modificări salariale

* Problemele cu care se confruntă SAJ Brăila au fost aduse la cunoștința ministrului Sănătăţii de către deputatul PNL Antoneta Ioniţă, printr-o declarație politică *

Parlamentarul liberal de Brăila Antoneta Ioniţă, de profesie medic, atrage atenția, printr-o declarație politică, asupra impactului acordării a unor sporuri de 58% către angajații de pe Ambulanţă, care, spune ea, va afecta în primul rând calitatea serviciilor medicale oferite brăilenilor. “Numărul de echipaje medicale s-a redus, după ce medicii, asistenți medicali, ambulanţieri au refuzat să mai facă gărzi, nemulțumiți că în procentul de spor alocat de Ministerul Sănătăţii este cuprins atât sporul pentru orele plătite în regim de gardă, cât și cel pentru orele de sâmbătă, duminică și sărbători legale. Ei se tem că, pentru respectarea prevederilor Hotărârii de Guvern care reglementează sporurile, va fi necesară reducerea procentelor de spor cu care sunt plătite aceste ore de gardă, care și așa sunt aplicate la salariul aferent lunii ianuarie. Practic, în fiecare lună, în funcție de o serie de factori, procentul acordat personalului medico-sanitar și auxiliar se schimbă, ceea ce nu este deloc normal”, afirmă deputatul Antoneta Ioniţă.

Parlamentarul brăilean avertizează că primii care vor avea de suferit sunt pacienții, care, prin diminuarea personalului medical de gardă, vor resimți scăderea promptitudinii de rezolvare a cazurilor, dar și creșterea presiunii psihice și fizice asupra echipajelor medicale, și așa subnormate. În plus, nemulțumirile corpului medical de pe Ambulanţă creează o atmosferă de lucru stresantă într-un domeniu și așa solicitant.

Antoneta Ioniţă i-a solicitat ministrului Sorina Pintea să reanalizeze aplicarea sporurilor din toate serviciile de ambulanţă și să aibă în vedere acordarea unui spor unitar, de condiții deosebit de periculoase, care să nu varieze în fiecare lună și care să asigure o creștere salarială atractivă personalului medico-sanitar și auxiliar.

Postări asemănătoare

Planul Național de Control al Cancerului, îngropat în sertarele Ministerului Sănătății

Reperul

Acțiuni ale Direcției de Sănătate Publică în zonele inundate

„Privește-mă cu Inima”, un proiect pentru un viitor mai bun al copiilor cu CES

Reperul