Reperul
Braila Eveniment Galati Social

MAI vine cu precizări: Posturile de poliție comunale nu au avut niciodată program non-stop. Situaţia a existat indiferent de acordarea sporului de 40%

* Precizările MAI vin după ce presa a relatat că poliţiştii închid posturile rurale la ora 16:00, supăraţi că li s-au redus lefurile *

Reacţie oficială din partea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) după campania de presă având la bază supărarea poliţiştilor, cel puţin a celor din mediul rural, care nu mai lucrează după ora 16:00 deoarece au pierdut bani din leafă. MAI a emis, astăzi, o precizare în care încearcă să convingă că lucrurile au stat întotdeauna aşa şi că situaţia reflectată acum în mass-media nu este o consecinţă a tăierii salariale.

„Având în vedere unele materiale jurnalistice prezentate în ultimele zile, facem următoarele precizări: De-a lungul timpului, indiferent de numărul de angajați pe care Poliția Română i-a avut la dispoziție, posturile de poliție comunale nu au avut niciodată program non-stop. Așadar, această situație a existat chiar și atunci când Poliția Română nu se confrunta cu acest deficit mare de personal și indiferent de acordarea sporului de 40%”, precizează MAI.

Ministerul adaugă că intervenţiile după ora 16:00 sunt, totuşi, asigurate. „Faptul că un post de poliție comunal își închide activitatea după programul de lucru nu înseamnă că serviciul polițienesc este suspendat până ziua următoare. În fiecare localitate din mediul rural, după programul de lucru, intervențiile se asigură pe principiul ‘cel mai aproape de locul evenimentului intervine’. Organizarea acestei intervenții, după orele de program, este atributul șefilor unităților teritoriale ale Poliției Române, acest lucru realizându-se prin constituirea de patrule cu polițiști din cadrul mai multor structuri (posturi de poliție comunale, secții de poliție rurale etc.)”, se arată în precizarea MAI.

Postări asemănătoare

MĂRTURII ARHEOLOGICE RECENT DESCOPERITE PE TERITORIUL JUDEŢULUI GALAŢI 2017-2019

Reperul

Este nevoie de donatori la Centrul de Transfuzii

Maria Vlad Romaniţă

Centre de vaccinare închise

Maria Vlad Romaniţă